Zlatan missar MLS-slutspelet efter kollaps

LA Galaxy tappade 2–0-ledning mot Houston

Uppdaterad 2018-10-29 | Publicerad 2018-10-28

Ola Kamara gav LA Galaxy ett drömläge med en 2–0-ledning.

Men slutspelsplatsen försvann i andra halvlek när laget kollapsade och förlorade med 2–3.

Zlatan Ibrahimovic såg knäckt ut efter slutsignalen.

Med två omgångar kvar behövde Zlatan Ibrahimovics Los Angeles Galaxy två vinster. 37-åringen gjorde ett undantag och spelade på konstgräs mot Minnesota. Zlatan öppnade målskyttet i 3–1-vinsten.

Mot Houston Dynamo fick LA Galaxy en kanonstart. Ola Kamara nickade in 1–0 i den 27:e minuten. Tre minuter senare sköt han in 2–0 till hemmalaget.

Då såg LA Galaxy ut att få spela slutspel. Men den drömmen försvann i andra halvlek.

Kollaps i andra halvlek

Houston Dynamo, som inte hade möjlighet att nå slutspel, reducerade i den 58:e minuten. Med kvarten kvar fick bortalaget straff efter att Romain Alessandrini sparkat en spelare i Houston i magen.

Mauro Manotas kvitterade till 2–2 för Houston.

Sex minuter senare tog bortalaget ledningen. Manotas gjorde sitt andra mål för kvällen när han blev serverad öppet mål. 3–2-målet betydde att Galaxy missar slutspelet i MLS.

Houston fick avsluta med tio man efter att Ronaldo Pena blivit utvisad. Han hoppade in i matchen i den 86:e minuten och fick syna det röda kortet i den 98:e minuten.

Två gula kort efter varandra

Det första gula kortet fick Pena när han petade bort bollen. I sekvensen efter gav han Giovani Dos Santos en smäll som resulterade i ännu ett gult kort.

Domaren lade till nio minuter och Galaxy öste på framåt. Laget skapade flera bra målchanser, men skärpan saknades. Det är slutspelet för Zlatan Ibrahimovic i MLS den här säsongen.

– Jag trodde verkligen att vi skulle nå slutspel, och så ser man det bara glida bort. Det är hårt, sa Ola Kamara efter matchen.

Samtidigt sågs Zlatan sitta ensam på bänken, han såg knäckt ut.

Journalisten Delmy Barillas, som bevakar Galaxy för LASportsAccess, skriver att Zlatan lämnade arenan utan att prata med media.

– Jag tror att han är så oerhört besviken att han inte vill prata med oss journalister. Galaxy missar slutspel och Zlatan gjorde en dålig match. Han är knappast på bra humör, säger amerikanska reportern Josh Guesman enligt Expressen.

Samtidigt har det ryktats om att ”Ibra” kan lämna Galaxy för en återkomst till Europa.

– Jag tror inte att Zlatan vill svara på frågor om Real Madrid och Milan en dag som denna, säger Josh Guesman.