En Son mardröm för Borussia Dortmund

Sydkoreanen bakom Spurs seger i första CL-åttondelen

Publicerad 2019-02-13

Heung-Min Son älskar att möta Borussia Dortmund. På elva matcher har han gjort nio mål på det tyska laget.

I kvällens åttondelsfinal blev sydkoreanen återigen målskytt och låg bakom Tottenhams 3–0-seger.

Engelsmännen saknade sin målkung Harry Kane i den första åttondelsfinalen mot Borussia Dortmund.

Det spelade ingen roll – de hade ju Heung-Min Son. Sydkoreanen har en fallenhet för att göra mål mot just den gulsvarta Bundesligaledaren.

Inför slaget på Wembley hade 26-åringen hittat nätet åtta gånger på tio matcher mot Dortmund (han spelade tidigare för Hamburg och Bayer Leverkusen).

När 90 minuter hade spelats hade han ökat på målskörden till nio mål.

”Märks att de är borta”

Jan Vertonghens inlägg i den 47:e minuten landade perfekt på Sons fot. Med en volleybredsida prickade han in Spurs ledningsmål.

Hans makalösa målsnitt mot ”favoritmotståndarna” blev plötsligt ännu bättre.

– Alla spelare är viktiga för oss. Klart att det märks att Harry (Kane) och Dele (Alli) är borta, men vi gör många mål ändå. Skador är en del av fotbollen – alla spelare måste vara redo att spela, säger Son i Viasats sändning.

Två mål i slutet av matchen

Efter Sons ledningsmål fortsatte sedan engelsmännen att ånga på. Under de sista tio minuterna utökade de sin ledning, först till 2–0 genom Vertonghen, sedan till 3–0.

Spanjoren Fernando Llorente noterades för det sista målet som ger Tottenham ett utmärkt utgångsläge inför returmötet i Dortmund tisdagen den 5 mars.

– Det var en väldigt viktig hemmaseger. Det är inte helt klart än, men 3–0 är ett bra resultat. Vi måste göra en lika bra insats i returen, säger Heung-Min Son.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se