Chelsea vann toppmötet med Manchester City

Willian hoppade in och blev matchhjälte i toppmötet med Manchester City.

Efter fullträffen hedrade brasseklubben offren som omkom i en flygolycka för några dagar sedan.

Han och lagkamraten David Luiz höll upp sorgeband med ”ForcaChape”.

Manchester City var i ledningen mot Chelsea efter 45 minuters spel efter ett självmål. Med tanke på hur första halvlek hade sett ut så var det rättvist.

Chelseas manager Antonio Conte kastade in Willian i början av andra halvlek. Det blev ett lyckat byte.

Manchester City skapade flera chanser att utöka ledningen, bland annat missade Kevin De Bruyne öppet mål från nära håll.

Men i stället fick hemmapubliken se Diego Costa kvittera efter en timmes spel. Cesc Fabregas hittade anfallaren med en fin långboll och Costa var kylig när han tog ned bollen och tryckte in kvitteringen.

Willian avgjorde tillställningen tio minuter senare.

Visade upp sorgeband efter målet

City hade ett bra läge då Ilkay Gundogan var framme och högg vid ena stolpen. Chelsea fick en omställning och Costa lirade fram Willian i djupled. Brassen sköt in 2-1 i bortre hörnet.

Direkt efter målet hedrade Willian – och lagkamraten David Luiz – klubben Chapecoense och offren som omkom när brasseklubben skulle flyga till colombianska staden Medellin för några dagar sedan. De höll upp sorgeband med texten ”ForcaChape”.

Eden Hazard fastställde slutresultatet 3-1.

– Jag är nöjd med spelarnas inställning. Vi måste fortsätta jobba hårt, förbättra oss och fortsätta tro på vår idé. Det var en öppen match, allt kunde hända. Det var i slutet den avgjordes, säger Conte.

Chelsea toppar Premier League, fyra poäng före City.

– Efter två stora vinster, mot Tottenham och City, är det självklart att vårt självförtroende är på topp. Vi har jobbat hårt och det betalar sig. Vi kikar inte på vårt tabellen, säger Conte.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se