Vidriga berättelserna: ”Det var blod överallt”

Av: Martin Tolén

Publicerad:

FOTBOLL

Keramuddin Keram utreds för sexuellt utnyttjande.

Nu berättar de afghanska landslagsspelarna själva om skräckhistorierna de upplevt med förbundspresidenten.

– När jag vaknade upp var mina kläder borta och det var blod överallt, säger en av spelarna.

Uppgifter om sexuella trakasserier och sexuellt utnyttjande har skakat det afghanska fotbollsförbundet.

Förbundets president Keramuddin Keram och flera tränare uppges ha gett sig på spelare i damlandslaget och för lite drygt tre veckor sedan stängdes sex personer av.

– Vi har utsett en kommitté som ska reda ut hur mycket sanning det finns i dessa påståenden, sa förbundets talesperson Jamshid Rsooli då.

Keramuddin Keram
Foto: Getty
Keramuddin Keram

Landslagsspelarnas vittnesberättelser

Och nu börjar utredningen ge resultat.

The Guardian har lyckats komma över detaljerade berättelser från tre av spelarna i landslaget som utsatts för trakasserier och våldtäkt.

Trion berättar att Keramuddin Keram på sitt kontor har en ”lönndörr” in till ett sovrum där han låser in spelarna och sedan förgriper sig på dem.

– Han sa åt mig att sitta på sängen. Jag var orolig och jag började skaka. Därefter sa han: ”I dag vill jag se vad som finns under dina kläder”. Jag sa åt honom att lämna mig ifred och att jag ville åka hem. Jag ställde mig upp och sa att jag ville åka hem, då svarade han mig: ”Skrik så mycket som du vill, ingen kan höra dig härifrån. De hör inte vad du skriker”, säger en av landslagsspelarna.

”Kommer skjuta huvudet av dig”

Kvinnorna pratar anonymt med rädsla av att Keramuddin Kerams kompanjoner ska ge sig på deras familj.

Även spelarna själva har blivit utsatta för hot och misshandel av förbundspresidenten.

– Han slog mig i ansiktet och över munnen. Det forsade blod från min näsa och läpparna. Han försökte slå sönder mig, så jag föll ihop på sängen och sedan är bara allt mörkt. När jag vaknade upp var mina kläder borta och det var blod överallt. Jag skakade och visste inte vad som hade hänt. Hela sängen var full av blod som kommit från min mun, näsa och vagina. Då gick jag tillbaka till honom och sa att jag skulle berätta för media vad som hade hänt. Då tog han fram en pistol och satte den mot mitt huvud och sa: ”Om du berättar kommer jag att skjuta huvudet av dig och din hjärna kommer att ligga överallt. Jag kommer att göra samma sak med din familj. Så håll tyst om du vill att din familj ska överleva”, berättar en av spelarna.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN