De ”petas” i Blågults VM-genrep

Av: Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. Jimmy Durmaz och Oscar Hiljemark var bra mot Danmark, men de får inte chansen från start i VM-genrepet mot Peru under lördagen.

Tillbaka i startelvan är i stället Sebastian Larsson och Viktor Claesson.

– Jag kan inte säga att det är startelvan i VM, men det kommer nog inte skilja jättemycket, säger Janne Andersson.

Sverige genrepar inför VM genom att möta Peru på Ullevi i Göteborg under lördagskvällen. Under fredagskvällen var 31 000 biljetter sålda till landskampen mot de VM-klara sydamerikanerna som är rankade elva i världen.

– Peru är ett väldigt, väldigt bra fotbollslag som inte förlorat sedan 2016 (mot Brasilien, 0–2). Vi har stor respekt för dem, säger Janne Andersson.

– Nyckeln mot Peru är att vi ligger rätt försvarsmässigt men även att vi får i gång lite mer av vårt eget anfallsspel, att vi har bollen lite högre upp i planen än vad vi hade mot Danmark, säger förbundskaptenen som därefter drog den svenska startelvan, som är identisk med den som många tror kommer starta i VM-premiären mot Sydkorea.

Det innebär att Mikael Lustig och Ludwig Augustinsson är tillbaka som ytterbackar, att Viktor Claesson spelar till höger på mittfältet och att Sebastian Larsson tar plats bredvid Albin Ekdal centralt på mittfältet.

Får börja på bänken

Oscar Hiljemark, Jimmy Durmaz, Emil Krafth och Martin Olsson som startade i 0–0-mötet mot Danmark inleder därmed på avbytarbänken.

Janne Andersson sa också att han inte har för avsikt att ”byta sönder” matchen.

– Jag har inga förutbestämda byten, det kommer vi ta under matchen, säger han.

Blir det här också startelvan mot Sydkorea?

– Nej, det kan man inte förmoda. Det är tio dagar kvar dit, det kan hända mycket innan dess, säger Andersson men lägger sedan till:

– Jag vill inte säga att det är det, men det kommer nog inte skilja jättemycket. Det är inte jättelångt ifrån heller.

Peru är inte bara sista vänskapsmatchen inför VM, det är också en påminnelse om vad för spel de kommer ställas mot i premiären.

– Det finns klara likheter mellan Peru och Sydkorea. Det är bra med ett bra resultat, men framför allt vill jag att vi ska känna att vi tagit ett steg i rätt riktning när vi går av planen, säger Janne Andersson.


LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.