Arsenals titeldröm lever.

Ett självmål stängde matchen mot Alexander Isaks Newcastle.

– Vi kan inte alltid vinna och spela vacker fotboll, säger Jorginho.

Sitsen är tuff, men chansen på ligatiteln finns fortsatt för Arsenal efter söndagens bortaseger mot Newcastle.

Men det var hemmalaget som startade matchen ursinnigt. Jacob Murphy hade ett skott i stolpen efter ett par minuter, och i den åttonde minuten fick de straff, efter att Gunners-försvararen Jacub Kiwior tagit bollen med handen. Domaren sprang ut och kollade på situationen.

Beslutet: ingen straff – till Newcastle-spelarnas frustration.

Isaks jätteläge

Istället skulle Arsenal ta ledningen kort därefter, när Martin Ödegaard avslutade från distans.

Alexander Isak? Han hade ett skott i stolpen direkt i andra, och Newcastle tryckte på, stundtals rejält.

Då kom kallduschen.

Självmål släckte hoppet

Med 20 minuter kvar ryckte sig Gabriel Martinelli loss på vänsterkanten. När han nästan var nere vid kortlinjen spelade brassen in bollen, som tog på Fabian Schär, och styrdes in i mål. Matchen slutade 2–0 till Arsenal.

– Vi visade något speciellt idag. Att vinna här är inte enkelt. Vi behövde vara smarta och spela fult emellanåt, säger Martin Ödegaard till Sky Sports.

– Vi kan inte alltid vinna och spela vacker fotboll. Jag är väldigt stolt över laget, säger Jorginho.

I och med det ligger de en poäng bakom Manchester City. Förvisso med en match mer spelad. Newcastle är fortsatt trea, men Manchester United har chans att gå om de vinner mot West Ham senare på söndagskvällen.