Chelsea besegrade ett blekt Arsenal med 3–0 i Peking.

Smolken i bägaren?

Spanjoren Pedro är förd till sjuhus med en befarad hjärnskakning.

Chelsea hade inga större bekymmer med att avfärda Arsenal i försäsongsmatchen på National Stadium i Peking när båda lagen saknade en hel del spelare.

Willian gav den regerande Premier League-mästaren ledningen i 40:e minuten med ett skott som gick stolpe in och några minuter senare utökade belgaren Michy Batshuayi ledningen efter att ha passerat ett passivt Arsenal-försvar.

I paus plockade Arsene Wenger fram det stora artilleriet när han gjorde hela sex byten.

Oregistrerad för match

En av dessa var Oliver Giroud som ersatte Alexandre Lacazette.

Men det var inte helt odramatiskt.

Arsenal hade glömt att skriva in Giroud i matchtruppen och när han således skulle in uppstod det en dispyt mellan Wenger och domarna innan fransmannen till slut fick entra planen.

Wenger: "It's your problem, you made the problem."

Batshuayi blev sedan också tvåmålsskytt i den andra halvleken och matchen slutade 3–0.

Men det var inte bara positivt i Chelsea-lägret.

Befarad hjärnskakning

Redan efter en halvtimme kolliderade Pedro med Gunners-målvakten David Ospina och blodvite uppstod. Spanjoren tvingades sedermera avbryta matchen.

Efteråt bekräftade Antonio Conte för Chelsea TV att yttern blivit förd till sjukhus i Peking för observation av en befarad hjärnskakning.

Det var inte bara PL-giganterna Arsenal och Chelsea som gick upp mot varandra under lördagen.

I Hong Kong hade brasilianaren Philippe Coutinho lekstuga med Leicester när han blev målskytt för sitt Liverpool i 2–1 segern. Mohamed Salah gjorde det andra.