Tufft för Isak – Willem II utspelat av PSV

Publicerad 2019-04-25

Alexander Isak.

Efter dundersuccé med mål sju matcher i följd har Alexander Isak nu fått känna på den bittra verkligheten i Holland.

Hans Willem II blev på torsdagskvällen utspelat av mästarkandidaten PSV, 0–3, och svensken mållös igen.

Fram till söndagens bortamöte med Excelsior hade Alexander Isak gjort mål i sju ligamatcher i följd i holländska ligan och totalt 12 mål på 13 ligamatcher.

Men i 1–1-matchen mot nästjumbon blev anfallaren mållös första gången på länge i Eredivisie.

Tufft mot bästa försvaret

Under torsdagskvällen var det betydligt bättre motstånd på Koning Willem II-stadion hemma i Tilburg.

PSV Eindhoven har Eredivisies bästa försvar med bara 24 insläppta mål bakåt.

Första halvlek var jobbig för Alexander Isak och tabellåttan Willem II som var på jakt på sjundeplatsen och en plats i playoff om en Europa League-plats.

Motståndaren PSV var å sin sida i desperat behov av tre poäng för att komma ikapp ledande Ajax.

Eindhovenlaget gjorde 1–0 genom Donyell Malen i 31:a minuten och ökade på till 2–0 fem minuter senare när en frispark från högerkanten från Michal Sadilek seglade hela vägen in i mål.

Alexander Isak fick extremt få bollar att jobba med när större delen av spelet skedde runt Willem II:s straffområde. När väl svensken fick bollen stod han oftast ensam mot flera PSV-försvarare.

Efter 63 minuter kom 3–0 när Steven Bergwijn rullde in 3–0 i öppet mål för PSV Eindhoven.

Cupfinalen nästa för Isak

Segern innebar att PSV klev upp på samma poängantal som Ajax, 81, men har tio måls sämre målskillnad. Trean Feyenoord är hela 18 poäng bakom tätduon med två omgångar kvar att spela.

Alexander Isak fick lämna planen mållös för andra matchen i följd.

Willem II och Isaks nästa match är holländska cupfinalen nästa söndag mot Ajax. Det är klubbens chans till en första titel på 56 år. 1963 vann Willem II cupen.