Eriksen: ”Jag var det svarta fåret i Tottenham”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

För en vecka sedan lämnade Christian Eriksen, 27, Tottenham och skrev på för Inter.

Nu talar han ut om den tuffa sista tiden i Londonklubben.

– Jag fick ta skulden för mycket som ”the bad guy”, säger han till BBC.

Christian Eriksen.
Foto: Emilio Andreoli / Getty Images Europe
Christian Eriksen.

Efter förra årets förlust i Champions League-finalen uttalade sig Christian Eriksen om sin vilja att ta sig an en ny utmaning i livet. Det blev ingen flytt i somras och under hösten har dansken haft det tufft.

Begränsat med speltid och konstant ifrågasatt av supportrarna. Han berättar i en intervju med BBC att han märkte av det. På gatan kom folk fram och sa ”hej då” och ”lycka till”, även fast han fortfarande spelade i klubben.

– Det var lite konstigt. Men det är bra att jag har kommit till en ny plats nu och kan börja om igen, säger Eriksen i intervjun.

”Jag var väldigt ärlig”

Tottenham historiska Champions League-final var ett speciellt ögonblick i både klubben och Eriksens historia, det var första gången.

– Att vara där var så fint, men vi förlorade och nästa dag gick jorden under – det är så det fungerar, säger han.

Höstsäsongen började trögt för laget, och för 27-åringen. Mauricio Pochettino fick sparken, och José Mourinho blev ny tränare.

Frågorna kvarstod. Skulle Eriksen spela? Skulle han lämna? Mourinho var kryptisk i sina uttalanden och supportrarna förvirrade.

– När det kommer till kritan är du kontrollerad av klubben, och Daniel Levy (ordföranden). Han säger ja eller nej. Jag försökte bara vara professionell och var väldigt ärlig, säger han.

”Var det svarta fåret”

Nu, några månader senare, har mittfältaren fått sin flytt till en ny liga och klubb. Den senaste tiden har enligt honom själv inte varit lätt.

– Om du har ett kontrakt som snart går ut, så kommer du vara det svarta fåret. Jag gjorde intervjun, jag var ärlig, jag kände att jag behövde vara det, säger han till BBC.

– Jag ville inte gömma mig som många andra spelare gör, jag ville säga det högt.

På söndag, 9 februari, väntar en av säsongens hetaste matcher för Eriksen och Inter när Zlatan Ibrahimovics Milan kommer på besök och ”Derby della Madonnina” ska avgöras.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.