Supertalangen vill lämna allsvenskan

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

FOTBOLL

DOHA. Han är en av Sveriges mest lovande spelare.

Nu vill Daleho Irandust lämna allsvenskan.

– Jag vill utomlands så snabbt som möjligt. Om jag ska utvecklas behöver jag det, säger 21-åringen.

Många väntade sig att Daleho Irandust, Häckens kreativa och eleganta spelfördelare, skulle explodera under 2019. Så blev det inte riktigt. 21-åringen var bra, men sällan riktigt dominant och är själv inte helt nöjd med sin säsong.

– Jag fattar att folk var kritiska. Många tycker att jag har bra kvalité och speciella egenskaper, men det var nog inte min bästa säsong. Jag är inte direkt missnöjd med jag vet att jag kan bättre. Jag tar dock inte illa upp om någon tycker att jagvar sämre än vad de väntat sig.

Självkritisk, men...

Samtidigt menar Irandust, som gjorde fyra mål och fem assist under året, att folk kanske lite väl fokuserade på poängproduktion snarare än andra aspekter av spelet.

– Jag hade själv hoppats på fler poäng. Jag var inte alls dålig i spelet och det är mycket statistik som gäller numera, som folk tittar på.

Vill utomlands

Irandust har länge varit en av allsvenskans mer eftertraktade spelare. Nu berättar han att det nog börjar bli dags att lämna svensk fotboll om han ska ha chansen att utvecklas ordentligt.

– Jag vill ut. Vi får se om det blir nu, i sommar eller om ett år. Men jag vill ut så snabbt som möjligt. Jag har varit i Sverige tillräckligt länge och ska jag utvecklas mer så måste jag få en snabbare fotboll. Som den är i landslaget eller utomlands. Jag säger inte att allsvenskan är dålig, men att jag behöver något annat för att utvecklas ännu mer.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.