Hammarby tror inte på Malmö: ”Konstigt”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Trots förlusten tror Malmö FF fortfarande på guld. 

Hammarby håller inte med.

– De och alla andra har väl hajpat upp dem det här året, vilket kanske var lite konstigt, säger Alexander Kacaniklic. 

Hammarby besegrade Malmö FF med 2-0 på Tele2 Arena och skapade samtidigt den kanske mest dramatiska guldstriden genom tiderna. De fyra topplagen står nu alla på samma poäng, men Djurgården har en match mindre spelad och möter IFK Göteborg på bortaplan i morgon. 

Så vem vinner guldet till slut? Det råder det delade meningar om. 

– Malmö. Det kommer att hända mycket, det är inte över än. Det avgörs förmodligen på målskillnad, det är därför jag är så arg på det sista målet. De två sista omgångarna kommer att handla om pressen. Det är inte över än, absolut inte, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.

”Klart att han säger så”

Markus Rosenberg håller med. 

– Jag ser oss som favoriter. Men om Djurgården vinner i morgon är det klart att de är favoriter. Men vinner vi våra två matcher tror jag att vi har en stor chans att vinna guldet, säger Rosenberg och fortsätter:

– Det skulle förvåna mig om inte sex poäng räcker. 

Alexander Kacaniklic håller inte med om att Malmö är favoriter. 

– De och alla andra har väl hajpat upp dem det här året, vilket kanske från början var lite konstigt. Men det är klart att han säger så, säger målskytten och lägger i stället över pressen på en Stockholmsrivalen. 

– Djurgården är fortfarande favoriter, det är det enda laget som har det i egna händer. Men fråga mig samma fråga på tisdag så får vi se.

”Det är ett skämt”

Malmö hade trycket i den andra halvleken mot Hammarby men lyckades aldrig få in något kvitteringsmål. I stället tryckte Rikard Magyar dit 2-0 i slutet av matchen. 

– En sådan match man kunde räkna med, mycket chanser åt båda håll. De gör mål, vi gör inte mål. Eller jag gör inte mål på våra chanser. Det straffar sig i en sådan här match, säger Rosenberg som hade några fina chanser. 

– Skottet är ett riktigt konstgräs avslut. Jag har inte lärt mig skjuta på konstgräs än, det är ett skämt. Det brukar bli en sådan skitträff. Nicken är egentligen bara ren otur att den inte går in, säger han. 

Laddar Tabell
Laddar Matchlista
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.