Drömstart för MFF i andra halvlek

Succén fortsätter för Birmancevic – slog Rangers med 2–1

Uppdaterad 2021-08-04 | Publicerad 2021-08-03

MALMÖ/STOCKHOLM. Först assisterade han Sören Rieks.

Sedan satte Veljko Birmancevic själv 2–0 direkt därefter. MFF:s drömstart på den andra halvleken räckte till seger mot Rangers i Champions League-kvalet med 2–1.

– De skapar inga chanser, de gör mål på tur, säger Anel Ahmedhodzic efter matchen.

Efter en disciplinerad, intensiv och stenhård första akt mellan Malmö FF och Rangers gick lagen till halvtidsvila med 0–0. Båda lagen hade ett par halvchanser, men visade tydlig respekt till varandras skicklighet.

Rangers var däremot det bättre laget sett till både tempo och offensivlusta – man tog sig fram flera gånger, främst genom snabbe och tekniske Ryan Kent, men utan att egentligen hota Johan Dahlin till den grad att han var tvungen att ingripa.

Däremot hann den andra halvleken knappt börja innan det sjöng i nätet bakom Allan McGregor.

Två gånger.

Släppte in mål i sista sekunden

Först fick Sören Rieks öppet mål på den bortre stolpen efter bara tre minuters spel – ett inlägg signerat Veljko Birmancevic hittade den fristående dansken som satte ledningsmålet på volley. Tokjubel på läktarna, och det skulle bli mer.

Bara en minut senare var nämligen Rangers så pass skärrat att man tappade bollen i eget straffområde direkt efter avspark – Veljko Birmancevic tackade, tog emot och small in 2–0 invid stolproten helt på egen hand. Därmed fortsätter serbens supersuccé med både mål och assist trots att han knappt kan anses som startspelare.

I matchens absolut sista sekunder vräkte Steven Davies iväg ett skott som styrdes i mål via hemmaspelare - därmed minskade MFF:s chanser till avancemang markant inför returen på Ibrox om en vecka.

Anel Ahmedhodzic efter matchen:

– En fantastisk insats i 94 minuter och 57 sekunder. Sedan släpper vi in det där jävla målet. Personligen känns det tufft att släppa in det målet eftersom vi gör en fantastisk match. Vi ser fram emot returen. De skapar inga chanser, de gör mål på tur.

Jon Dahl Tomasson sammanfattar:

– Jag är stolt och frustrerad på samma gång. Det är en fantastiskt insats av killarna, men så får vi tyvärr en kalldusch i slutet. Vi håller drömmen vid liv. Vi gjorde en fantastisk insats och en stor eloge till killarna som följde vår gameplan helt perfekt mot en duktig motståndare.