Jättetavla bjöd in Blåvitt i matchen

Publicerad 2020-10-25

IFK Göteborg fick en mardrömsstart borta mot MFF.

Men MFF-målvakten Marko Johansson bjöd in Blåvitt i matchen med en jättetavla som Pontus Wernbloom kunde utnyttja.

– Han försvann bara, det är inte ofta jag springer ifrån folk. Det är bara att tacka och ta emot, säger Pontus Wernbloom i Dplay.

Malmö FF

IFK Göteborg jagar livsviktiga bottenpoäng borta mot serieledarna.

Starten kunde inte ha blivit sämre.

Redan efter en och en halv minut kapade Yayha Kalley Arnor Traustasson i straffområdet och Anders Christiansen placerade kyligt in 1–0 från elva meter.

Svar till Ahmedhodzic

Men IFK Göteborg rasade inte ihop. Under en kort period fick först Pontus Wernbloom nej från domaren på ett tänkbart straffanspråk, sen sköt Patrik Karlsson Lagemyr strax utanför i bra läge innan kvitteringen kom.

MFF-målvakten Marko Johansson misstajmade en utrusning helt, halkade när han skulle byta riktning och Pontus Wernbloom kunde sätta 1–0 mellan benen på Anel Ahmedhodzic som försökte försvara det övergivna målet. Ett litet svar på kritiken från tidigare i veckan.

– Han öppnade upp där så jag satte den där, säger Wernbloom som ändå lämnade planen frustrerad i halvtid.

Självmål punkterade

För i 35:e minuten återtog MFF ledningen när Adi Nalic sköt ett misslyckat skott som ändå Ola Toivonen påpassligt kunde stöta in från nära håll till 2–1. Hans femte mål på fyra senaste allsvenska matcherna.

– Vi släpper två mål som är för enkla, säger Wernbloom.

Matchen slutade 3–1 till MFF efter ännu ett ”enkelt mål” där André Calisir nickadde in bollen i eget mål på ett Adi Nalic-inlägg.