Mourinho: ”Förväntar mig inte att han ska vara glad”

London Calling: Dagens rubriker från Premier League och England

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Dele Alli lämnade läktaren i vredesmod – och ser nu ut att lämna Tottenham i januari. Dessutom sägs Paul Pogba vara inställd på en flytt tillbaka till Italien.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

När José Mourinho gjorde Tottenhams femte byte för kvällen mot Royal Antwerp insåg Dele Alli att han skulle bli kvar på bänken även denna gång. Alli sågs lämna läktaren kort senare och försvinna ned i tunneln (något han enligt Mourinho hade tillåtelse att göra).

”En spelare som sitter på bänken och inser att de fem bytena är gjorda, och att han inte är en av inhopparna, är självklart inte glad”, säger Mourinho efter 3–0-segern. ”Jag förväntade mig inte att han skulle vara glad”.

Nu ser det ut som att en utlåning till Paris Saint Germain i januari är att vänta. Parterna försökte få till en flytt redan i somras, men utan att lyckas. Sedan dess har Alli inte gjort en enda Premier League-start och har överlag fått begränsat med spelminuter. Detta samtidigt som Tottenham har flugit fram i ligan samt slutat som gruppetta i Europa League.

Foto: Clive Rose / Getty Images Europe

DAGENS RESULTAT

Den engelska lagen har gått bra i Europa League. Efter 4–2 mot Dundalk i sista matchen stod det klart att Arsenal hade vunnit samtliga matcher i gruppspelet. Även Leicester blev gruppetta efter fyra segrar, en oavgjord och en förlust. Dessa klubbar, samt Tottenham och Manchester United (från Champions League), är därmed vidare till nästa runda.

DAGENS CITAT

”Jag kommer aldrig välja någon annan än Manchester United, och som barn valde jag ingen annan än Manchester United. Det hade inte känts rätt”, – Marcus Rashford är tydlig med att han har noll intentioner att dra på sig en annan tröja under karriären.

Foto: Laurence Griffiths / Getty Images Europe

DAGENS SILLY

Paul Pogba har siktet inställt på Juventus i sommar, skriver The Times. Det var inför mötet med RB Leipzig som agenten Mino Raiola gick ut i media och menade att Pogbas tid i Manchester United är över. Fransmannen, som tillbringade fyra säsonger i Turin och knep ett gäng serietitlar, längtar uppenbarligen tillbaka till Italien.

DAGENS GLÄDJEBESKED

Raul Jimenez besökte Wolves träningsanläggning under gårdagen. Det var första gången anfallaren var på plats på Compton Park sedan den otäcka kollisionen med David Luiz i mötet med Arsenal. Läkarna är tämligen övertygade om att Jiemenz, som snabbt fördes till sjukhus, inte har fått några bestående skador. Nuno lär dock få vänta ett tag till med att ta ut strikern i startelvan.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.