Mikael Antonsson utvisad... men två mål för Hrgota

Storstryk mot Torino och utvisad.
Mikael Antonsson hade en tung Europakväll.
Branimir Hrgota?
Han fixade drömmål för sitt Mönchengladbach.

Det började bra för redan utslagna FC Köpenhamn. Gamle djurgårdaren Daniel Amartey forcerade in 1-0 via ett motlägg i den 9:e minuten. Den danska storklubben önskade nog att halvleken var över redan då. För innan paus hann Torino nämligen vända matchen, samtidigt som FCK drog på sig två utvisningar. Efter en halvtimme kom svenske landslagsbacken Mikael Antonsson på efterkälken som sisteman.

Jansson fick hoppa in

Han tryckte till motståndaren Josef Martinez och fick mycket riktigt syna det röda kortet. Tio minuter senare utsatte lagkamraten Mathias Jörgensen Torinos Amauri för en liknande behandling, och fick även han springa ut från Parken. Italienarna skickade in två mål innan paus, och såg i den andra halvleken till att matchen slutade 5-1 till Torino. Pontus Jansson hoppade in efter en timmes spel för bortalaget.

Branimir Hrgota har aldrig spelat en hel Bundesligamatch för Borussia Mönchengladbach, vilket rönt stor uppmärksamhet i Tyskland. I kvällens Europa League-match mot FC Zürich fick han äntligen chansen under 90 minuter. Och Hrgota förvaltade tränaren Lucien Favres förtroende.

Vacker lobb

Inom fem minuter i den andra halvleken stod svensken för två mål. Fullträff nummer två var en delikatess. 21-åringen sprintade förbi bortalagets backlinje och "skopade" upp bollen i en vacker lobb över målvakten. Lagkamraten Oscar Wendt spelade hela matchen. Borussia Mönchengladbach slutade efter den säkra 3-0-segern etta i sin Europa League-grupp.