Papa Diouf var tungan på vågen

Publicerad 2016-04-10

17-åring hjälte för Kalmar

Med Papa Diouf tillbaka är Kalmar ett vinnande lag. Efter en smått magisk första halvlek kunde Kalmar vinna med 3–2.

Diouf stod för två mål och en assist.

Efter två matcher med, för att uttrycka det milt, tveksam fotboll var inte Kalmar direkt favoriter mot Elfsborg. Men tillbaka i startelvan var en senegalesisk vitamininjektion i form av Papa Diouf som Kalmar var i desperat behov av.

Diouf har missat nästan hela försäsongen med diverse skador och sjukdomar. Han har inte spelat något i svenska cupen, han har inte ens suttit på bänken.

Var inte nöjd

Men mot Elfsborg var Papa Diouf tillbaka, och det med besked. Efter 30 minuters spel hade han gjort två mål och spelat fram till ett. Båda målen kom efter hörnor. Vid 1–0 nickade Sebastian Stake Hedlund fram till Diouf, vid 2–0 letade sig bollen ut till Emin Nouri som prickade pannan på senegalesen.

Diouf var dock inte nöjd där. Han serverade också 17-årige Calle Johansson som via Simon Lundevall sköt in 3–0.

Faktum är att Kalmar kunde gjort betydligt fler mål. De var faktiskt överlägsna i första. 13–3 i skott, 10–2 i skott på mål och 7–1 i hörnor.

Framför allt var det på vänsterkanten som Kalmar gång på gång tog sig fram, Calle Johansson och Viktor Agardius kunde i lugn och ro slå inlägg mot Diouf och Marcus Antonsson.

Desperat jakt

I andra halvlek kom Elfsborg ut som ett helt annat lag. De tog kampen och vann den mer ofta än sällan. Andra halvlek var några minuter gammal när Simon Hedlund hittade rätt. Elfsborg fortsatte sin desperata jakt på mål. Kalmar höll emot bra. Men med en kvart kvar gick både försvar och målvakt bort sig när Viktor Prodell lugnt och behärskat nickade in 3–2.

Slutminuterna blev en kamp, Elfsborg pressade på – men utan att få in den där viktiga kvitteringen.