”Zlatan la honom i en papperskorg”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Avslöjar okända anekdoten

Zlatan kramar om Thiago Silva.
Foto: AP
Zlatan kramar om Thiago Silva.

Zlatan Ibrahimovic tröttnade på Gennaro Gattusos skitsnack.

Svenskens svar: Han kastade ner italienaren i en papperskorg.

– Han låg där och viftade med benen utan att kunna komma upp, berättar Thiago Silva nu om händelsen i Milan.

Hårdingarna Zlatan Ibrahimovic och Gennaro Gattuso har haft en relation präglad av hatkärlek ända sedan italienaren hälsade svensken välkommen till Europa-spelet med en örfil när Zlatan fortfarande spelade i Ajax. Efter att Ibrahimovic anslutit till Gattusos Milan 2010 fortsatte tuppfäktningen.

”Alla skrattade”

Det avslöjar brassen Thiago Silva, som spelade med duon i Milan och senare följde med Zlatan till franska PSG. I en intervju med tyska Sky Sports berättar backen om ett skojbråk som spårade ur på ett något annorlunda sätt.

Det var under en träning som de två ledarna började bråka skämtsamt.

– De höll på med sitt trashtalk. Det stod en papperskorg bredvid dem och helt plötsligt vände ”Ibra” ner Gattuso i den med huvudet före. Han låg där och viftade med benen utan att kunna komma upp. Alla andra skrattade, säger Thiago Silva.

”Zlatan är djävulen”

Gattuso ska ha varit allt annat än glad när han väl lyckats ta sig upp ur sopkorgen. Några år senare hade italienaren också ett alldeles eget sätt att beskriva sin förre lagkamrat Ibrahimovic på.

– Zlatan är djävulen. Han representerar djävulen (skratt), Zlatan är inte den du först tror att han är, sa Gattuso under en intervju med RMC i november 2012.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.