Dalkurd byter kommun

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

FOTBOLL

Dalkurd får inget svar angående ny arena från kommunen.

Nu har de tröttnat på att vänta och kommer flytta klubben.

– De vill inte ha oss här, säger klubbens ordförande Ramarna Kizil.

Det var inte längesen det stod klart att AFC United kommer flytta sin verksamhet till Eskilstuna inför nästa säsong. Att flytta en klubb har skapat en del debatt. Nu gör Dalkurd samma sak.

"Tiden rinner iväg"

Dalkurd och övriga klubbar i Borlänge har i flera månader fört en diskussion med kommunen angående en ny arena eller att rusta upp Domnarsvallen. En som håller måttet för spel i superettan och allsvenskan. Diskussionerna har dragit ut på tiden, och nu har Dalkurd tröttnat.

– De säger aldrig riktigt ja, och aldrig riktigt nej, det är alltid mittemellan. Tiden rinner iväg och de gör ingenting, säger Ramarna Kizil till dt.se.

Klubben har den här säsongen spelat med dispens då deras nuvarande arena egentligen inte håller måttet för spel på den nivån de befinner sig. Men att få dispens ett år till tror inte Kizil är aktuellt.

"Vi flyttar hela klubben"

Det finns bara en lösning anser klubben, och det är att bryta med Borlänge kommun, vilket de nu meddelat. Nu börjar ett intensivt jobb för att hitta en lämplig kommun till nästa säsong.

– Vi kommer att ta kontakt med fyra-fem olika kommuner. Det är inte några särskilda spikade. Vi kommer leta akut och vi kommer flytta hela klubben. Vi ska bo där vi spelar matcher också, säger Kazil.

Han understryker att klubben inte vill flytta. De vill fortsätta vara en Borlänge-klubb.

– Vi har ingen vilja, tanke eller intresse av att flytta från Borlänge, men kommunen tvingar oss att flytta härifrån. Tyvärr så kommer vi ge upp och göra som de vill. Vi vill inte spela någon annanstans, men vad ska vi göra?, säger Kazil.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.