Första matchen i ett mästerskap – då gick allt fel för Albanien.

Tre misstag från debutanten gav Schweiz en 1-0-vinst.

Det var en speciell match mellan Albanien och Schweiz - två bröder möttes för första gången i EM-historien.

Men varken Taulant Xhaka eller Granit Xhaka blev matchhjältar i Lens.

En målvaktstavla från före detta Kalmar FF-målvakten Etrit Berisha, ett rött kort från Lorik Cana och en miss från Shkelzen Gashi sänkte det albanska landslaget i deras första EM-matchen någonsin.

Mardrömsstart för Albanien

Schweiz fick två tidiga hörnor i matchen. På den andra kom matchens enda mål.

Bollen skickades in i straffområdet från Xherdan Shaqiri. Albaniens målvakt Etrit Berisha kom ut fel och mittbacken Fabian Schär nickade in 1-0 till Schweiz.

Albanien åt sig in i matchen. Armando Sadiku fick en kanonchans efter en halvtimme, men Schweiz-målvakten Yann Sommer stod för en briljant räddning.

Några minuter senare kom en rejäl käftsmäll för Albanien. Lorik Cana drog på sig sitt andra gula kort i matchen. Som siste man hamnade han i en duell och föll sedan ner på gräset. När han låg ner så tog han bollen med handen och domaren visade det gula kortet.

Albanien fick spela den resterande timmen med tio man.

Skrek efter straff

Elseid Hysaj låg bakom flera heta målchanser för Albanien. Han lirade fram Sadiku till ytterligare lägen i andra halvlek, men 25-åringen missade samtliga målchanser.

Under de sista kvarten skrek båda lagen efter straff.

Först gick Ermir Lenjani omkull i en duell med Stephan Lichtsteiner, men domaren friade. Några minuter senare föll Haris Seferovic i straffområdet efter en duell med målvakten Etrit Berisha.

Gashi brände jätteläge

Shkelzen Gashi hoppade in med tio minuter kvar och fick Albaniens bästa läge. Han blev helt fri och planerade att lyfta upp bollen högt bakom Yann Sommer, men den schweiziska målvakten stod för en kanonräddning. En tung miss för Gashi.

– De har verkligen haft chanser att utjämna, klarare lägen än vad Schweiz har haft, säger TV4:s expert Anders Andersson i sändning.

Därmed är den första omgången spelad i grupp A. Frankrike och Schweiz har tre poäng, Albanien och Rumänien har noll.