Engelsmannen gjorde två nya mål i 3–2-segern hemma mot Swansea.

Arsenal FC

Han har onekligen haft en karriär präglad av höga berg och djupa dalar.

Och för tillfället går allt uppåt för Theo Walcott.

I dagens hemmamatch mot Swansea tryckte den engelske 27-åringen in två nya mål och står nu på hela sex fullträffar på de fem senaste matcherna, Champions League-mötet med Basel inräknat.

Först höll han sig påpassligt framme och slog in 1–0 på Emirates Stadium i den 26:e minuten.

Swansea bet sig fast

Och bara sex minuter senare small det igen. Bollen damp ned framför fötterna på Walcott, efter en Arsenal-hörna, som kunde enkelt slå in 2–0.

Men det var inte utan darr på ribban som det blev en ny seger för "Gunners" i ligan.

Nyförvärvet Granit Xhaka hade en tung dag och tappade bollen klumpigt till Gylfi Sigurdsson som snyggt kunde reducera i slutet av första halvlek.

Mesut Özil hann smita emellan med att göra 3–1 via en magnifik helvolley innan Swansea reducerade på nytt genom Borja Baston.

Rött kort på Xhaka

Efter det satte Xhaka sitt lag i nya besvär när han drog på sig ett rött kort efter att ha fällt Modiu Barrow rakt bakifrån.

– Jag tyckte att det var tufft att ge rött direkt för det. Det gjorde det svårt för oss, säger Arséne Wenger till Sky Sports.

– Det är blandade känslor. Det såg bekvämt ut stundtals men i slutet blev det jobbigt.

Trots det höll Arsenal undan de sista 20 minuterna och tog en trepoängare som för laget upp på en delad förstaplats i ligan.

Detta tack vare att både Tottenham och Manchester City samtidigt spelade oavgjort mot West Bromwich respektive Everton.