”Känner ni vibbarna? Det ligger i luften”

Av: Johan Flinck, Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

S:T PETERSBURG. Åttondelsfinal mot Schweiz väntar för Sverige. 

Då drar John Guidetti och Victor Nilsson Lindelöf paralleller till U21-guldet 2015. 

– Känner ni vibbarna, det ligger i luften, säger Guidetti. 

För tre år sedan ledde John Guidetti, Victor Nilsson Lindelöf, Ludwig Augustinsson, Isaac Kiese Thelin och Oscar Hiljemark Sverige till guld i U21-EM. Nu är de i ett nytt slutspel med Sverige i VM – och flera av spelarna ser likheter mellan U21-landslaget då och A-landslaget nu. 

– Känner ni vibbarna känns det lite som, det ligger i luften. Det är en skön stämning. Jag har en skön känsla i kroppen. Jag tror att det här kan gå hur långt som helst. Jag ser inga hinder för den här gruppen, säger John Guidetti och fortsätter att hylla laget stort: 

– Jag tycker inte att laget faller eller bygger på en spelare, det är en sådan jävla grupp. Alla kan göra det, jag skulle inte bli chockad om Micke (Lustig) stänker dit två mot schweizarna och vi vinner med 2–0.

LÄS VIDARE

Alexander Milosevic, Victor Nilsson Lindelöf och John Guidetti firar U21-guldet
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Alexander Milosevic, Victor Nilsson Lindelöf och John Guidetti firar U21-guldet

”Blir så mycket enklare när man trivs”

Sverige tog guld då med ett liknande spelsätt som nu. Victor Nilsson Lindelöf drar också stora paralleller till stämningen i gruppen. 

– I U21 hade vi också bra lagsammanhållning och alla jobbade tillsammans och gjorde allt tillsammans. Det är samma grej här. Alla jobbar verkligen stenhårt för varandra och tycker om att vara med varandra. Det är väldigt enkelt att komma till landslaget när det är så. Det är väldigt sköna, sköna grabbar som är här. Det blir så mycket enklare när man trivs bra med varandra, säger han. 

Om det blir samma succé för Sverige den här gången återstår att se. Ludwig Augustinsson hoppas i alla fall på en ny U21-resa när VM-slutspelet drar igång mot Schweiz på tisdag. 

– Det är lite liknande känsla faktiskt. Vi hade många stunder med U21 där vi också gjorde overkliga grejer, som playoff mot Frankrike och målet i sista minuten mot Turkiet innan dess. Vi byggde upp det under lång tid och det känns som vi har gjort det här också. Jag hoppas vi kan fortsätta med det, säger han. 


Publicerad: