Ballack: De är tre divor

Publicerad:

FOTBOLL

Sågar ”MSN” och tror på Juventus i finalen

Foto: AP

På lördag smäller det – Champions League-finalen.

I en längre intervju med The Guardian berättar den gamle tyska storspelaren Michael Ballack om hur han tror att finalen slutar, varför Barcas supertrio kan bli deras svaghet och om den omtalade semifinalen mot Barcelona 2009.

– De är alla tre superstjärnor. Men de är samtidigt divor: de gillar inte att försvara, säger Ballack om Barcelonas forwardstrio.

Till helgen stundar årets match i världsfotbollen.

Champions League-finalen mellan Juventus och Barcelona inför en fullsatt Olympiastadion i Berlin.

”Barca” är storfavorit men en spelare som spelat två Champions League-finaler tidigare, Michael Ballack, tror inte att man ska räkna bort ”Den gamla damen”.

– Vi har sett finaler nyligen då det nederlagstippade laget har blivit underskattat, även om Juventus är en väldigt stor klubb. De har ett otroligt erfaret lag och det var ingen som väntade sig att de skulle slå ut Real Madrid i semifinalen. Att slå dem över två matcher är svårare än att besegra Barcelona i en match. Alla säger att det redan är avgjort, men jag skulle vara mer försiktig. Italienska lag vet hur man spelar på resultat, säger Ballack till The Guardian.

”Trion kan bli deras svaghet”

Men för att Juventus ska ha en chans att vinna måste man lyckas stoppa Barcas supertrio på topp – Messi, Neymar och Suarez.

Trion svarade tillsammans för fem mål i dubbelmötet med Bayern München och har totalt gjort 120 mål under säsongen.

– Det är en makalös trio men självklart har de svagheter. Framför allt i deras defensiv. Kom ihåg att Bayern München gjorde tre mål mot dem i den andra semifinalen. Barcelonas största styrka kan också komma att bli deras svaghet. Deras forwards är alla superstjärnor. Men de är också divor: de gillar inte att försvara, säger Michael Ballack.

”Det smärtar fortfarande”

Michael Ballack lade skorna på hyllan 2012. Men under sin karriär spelade den centrala mittfältaren två Champions League-finaler – med Bayer Leverkusen 2002 och Chelsea 2008.

Den 38-årige tysken fick aldrig lyfta den åtråvärda pokalen och hans största besvikelse från turneringen är från semifinalreturen mot Barcelona 2009 – en match som de flesta minns på grund av den norske domaren Tom Henning Övrebos insats.

– Det smärtar fortfarande. Vi var ännu bättre då än vi var 2008 då vi nådde finalen. Vi visste att vi var riktigt starka och var övertygade om att vi skulle vinna det året. Vi förtjänade att ta oss till finalen och var mycket bättre än Barcelona den kvällen. Alla vet omständigheterna som avgjorde men det känns fortfarande ofattbart. Jag har förlorat två finaler men ska jag vara helt ärlig känns det som att 2009 var chansen jag verkligen missade.

20:45 är det avspark i Champions League-finalen mellan Juventus och Barcelona på lördag.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.