Hammarbys första poängtapp hemma

Publicerad 2015-05-11

Vilken kalldusch, Bajen.

Efter full pott hemma mot Häcken, Djurgården och Åtvidaberg tog Gif Sundsvall alla tre poäng efter ett segermål i den 90:e minuten.

– En dolk i hjärtat, säger Nahir Besara till Sportbladet.

Kennedy Bakircioglu höll bara i en halvlek i comebacken.

Allsvenska nykomlingen Hammarby hade tre raka hemmasegrar – men när fjolårets superettanmotstånd Gif Sundsvall kom till Tele 2 – blev det återigen plump i protokollet.

På lagens två möten förra säsongen blev det bara en poäng för Bajen, som har svårt mot Sundsvall.

Runar Már Sigurjonsson tystade hemmafansen totalt, när han satte 2-1 bakom Johannes Hopf, med bara tilläggstiden kvar.

– En dolk i hjärtat, det är tråkigt, man är inte glad. 1-1 kanske man skulle kunna acceptera, men inte det här, säger Nahir Besara till Sportbladet.

Kennedy Bakircioglu, som var tillbaka i startelvan efter skada, stod bakom en del farligheter i den första halvleken – men det var Johan Persson som fick utdelning – när han gjorde mål redan efter 12 minuter.

Snyggt Gif-mål

Men Sundsvall fick till flera vassa anfall och efter ett bländande snyggt samspel mellan Pa Dibba och Robert Lundström, kunde den sistnämnda kvittera i den första halvleken, som böljade rejält fram och tillbaka.

För Kennedy Bakircioglu var det slutspelat redan efter 45 minuter.

Mittfältaren kände av sin skada igen efter ett skott i slutet av halvleken och tvingades utgå.

– Jag tyckte inte att jag skulle fortsätta spela när jag fick en känning. Träningen lördag och söndag kändes hur bra som helst. Man kan säga att det är samma, det är framsida lår, säger han.

Utan kaptenen på planen tappade Hammarby matchen.

Precis som vid kvitteringen höll sig snabbe Pa Dibba framme, när han låg bakom Runar Már Sigurjonssons 2-1-mål i den 90:e minuten.

– Jag skulle haft bollen tidigare, men när jag fick den visste jag att målvakten skulle komma ut så jag sköt snabbt, säger matchhjälten i C More.