Uppdaterad 2016-02-08 | Publicerad 2016-02-07

Ett mål och en assist i klassikermötet mot Marseille.

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att vara hetast i Europa.

– Mycket bra, säger PSG-stjärnan om sin egen insats efter segern.

Zlatan Ibrahimovic gjorde sitt 20:e mål för säsongen senast och konstaterade att det här är hans bästa säsong i karriären.

I klassikermötet mot Marseille fortsatte stjärnans fina form.

Det var som vanligt laddad stämning inför mötet mellan PSG och Marseille. På väg till arenan attackerades PSG:s spelarbuss med kastade föremål och när matchen blåstes i gång tände det till direkt.

Det hade inte ens gått två minuter när bollen gick in till Zlatan som stänkte in ledningsmålet för PSG.

Marseille spelade sig dock in i matchen och hade flera lägen att kvittera. I den 26:e minuten kom 1-1.

Rémy Cabella dundrade in kvitteringen till hemmapublikens stora glädje. Marseille hade fler chanser att göra fler mål, men det var PSG som skulle få sista ordet.

”En sådär match”

Zlatan vann bollen långt ner i straffområdet i den 71:a minuten, avvaktade och spelade sedan snyggt fram Ángel Di María som satte 2-1.

– Båda målen var lika viktiga, säger Zlatan i sin app ”Zlatan Unplugged” och fortsätter:

– En sådär match, men vi vinner.

Ibrahimovic var dock nöjd med sin egen insats.

– Mycket bra, säger han om den.

Enligt statistiksajten Squawka är Ibrahimovic den spelare som har varit involverad i flest mål (29) av alla spelare i Europas fem största ligor. Ibrahimovic har gjort 21 mål och spelat fram till 8 den här säsongen. Det gör honom hetare än både Cristiano Ronaldo och Gonzalo Higuain som har öst in mål.

Samtidigt drygar PSG, som har 34 raka utan förlust, ut sin serieledning i Ligue 1 ytterligare. Avståndet till tvåan Monaco är nu 24 poäng.

– Inget lag är oslagbart. Men om vi kan fortsätta så här tror jag att vi kan fortsätta resten av säsongen utan att förlora, säger Thiago Silva till AP.

ONSDAG 21.05: Se PSG-Lyon i Franska Cupen – exklusivt och gratis på sportbladet.se. I samarbete med Expekt.