Damlaget skulle inte få sina egna prispengar

Av: TT

Publicerad:
Foto: TT

Atlético Huilas damlag vann Copa Libertadores och kammade därmed hem en halv miljon kronor. Pengarna skulle dock gå direkt till herrlaget – men efter en video av Yoreli Rincón, med förflutet i Rosengård, kommer nu damlaget att få ta del av sin vinst.

– Det fina med att vinna är att det ger dig möjlighet att uttrycka dig och bli hörd. Under min långa karriär har jag aldrig sett så många journalister på en presskonferens för damfotboll, säger hon när laget kommit tillbaka till Colombia från finalen mot brasilianska Santos.

I videon som hon publicerade på Youtube efter finalen sade Rincón bland annat att pengarna som damlaget vunnit aldrig skulle komma till dem. De skulle i stället gå direkt till herrlaget.

– Det är pengar som tyvärr inte går till oss. De går till Atlético Huilas herrlag, som har en annan klubbordförande än vi. Vi har blivit lovade pengar från vår ordförande, men de kommer från hans egen ficka, det är inte våra vinstpengar för att vi blivit mästare i Copa Libertadores. Tyvärr, men sådan är damfotbollen, sade hon.

Men nu har alltså klubben kommit på andra tankar, och damlaget är lovat att ta del av sina egna prispengar.

– Det är rättvisa, det är vi som kämpat för det och vi som vunnit det. Det är det normala för vilket lag som än vinner, att få njuta av vad de vunnit, säger Rincón på presskonferensen som Marca publicerat.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN