Tom Prahl: Ingen katastrofmatch

Av: David Tanentsapf

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Fredrik Jensen jagar Per Karlsson.

solna. AIK dominerade på Råsunda och inte ens TFF-tränaren Tom Prahl kunde anmärka på slutresultatet 1–0.

– Det är ganska okej, säger han.

AIK hade mest boll och dominerade spelbilden utan att för den sakens skull skapa så värst många heta målchanser. Dulee Johnsons 1–0 i mitten på den andra halvleken räckte till tre poäng, trots att Marcus Pode hade ett friläge med bara 15 sekunder kvar av stopptiden – AIK-keepern Daniel Örlund räddade.

– Det var en rätt så typisk AIK-seger den här säsongen. Det är ganska tillknäppt, vi har inte mer än ett par tre målchanser och AIK har inte så många fler de heller, säger Tom Prahl.

– Men jag har inget att säga om slutresultatet, det är ganska okej. Jag hade förväntat mig att vi skulle vara starkare över 90 minuter. Men det är ingen katastrofmatch från vår sida, det är ganska okej.

Försökte showa

Förutom Dulee Johnsons mål och Podes friläge hände inte särskilt mycket. Matchens behållning var när Martin Mutumba försökte sig på ett konstnummer i den första halvleken, men till och med Mutumba floppade tungt.

– En ny grej där jag försöker klacka bollen över mig själv och bicykleta in i mål. Det brukar funka på gården, men det är en annan sak när det är match, säger han.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.