Forsberg matchvinnare för Leipzig från straffpunkten – igen

Publicerad 2022-02-24

Straffkungen Emil Forsberg sköt RB Leipzig vidare med en ny fullträff från elva meter.

För Real Sociedad och en självkritisk Alexander Isak blev det en ny missräkning.

– Jag har inte kommit upp i nivå, säger Isak till Viasat.

När RB Leipzig och Real Sociedad spelade 2–2 i den första 16-delsfinalen i Europa League för en vecka sedan svarade Emil Forsberg för kvitteringsmålet via en straff i en match där en skadad Alexander Isak saknades hos La Real.

I returen på Anoeta i San Sebastian spelade Isak från start och Forsberg började på bänken.

Willi Orban gjorde 1–0 för Leipzig på en straffretur (39) och André Silva dunkade upp 2–0 (59) i första krysset. Det hela såg ut att vara avgjort.

1–2-reduceringen av Martin Zubimendi kunde tagit in Real Sociedad i matchen.

Forsberg målskytt igen

Emil Forsberg kom in på planen i 64:e minuten och hans svenska landslagskamrat, Alexander Isak, hade en nick tätt utanför i 81:a minuten. Det kunde blivit en rysare med förlängning om Sociedad hade kvitterat.

Men det blev Forsberg som blev avgörande. Igen.

Via en straff, igen.

Real Sociedadförsvararen Elsustondo fick bollen på handen och engelske stordomaren Anthony Taylor dömde straff.

Målvakten Matthew Ryan försökte psyka Forsberg inför straffen men Forsberg placerade bollen kyligt, lågt och hårt vid vänstra stolpen till 3–1 och 5–3 totalt för RB Leipzig.

– Det är en otroligt bra straff, säger Martin Åslund i Viasat.

Fullträffen var Foppas 19:e på 21 straffar för RB Leipzig.

Totalt har den svenske straffkungen svarat för 26 mål i sina olika klubbar på 29 försök från elva meter.

För Alexander Isak var förlusten rejält tung.

– Det är väldigt tråkigt, det var en väldigt viktig match för oss. Den var ganska avgörande för vår säsong. Nu har vi bara ligan kvar. Det är där all vår fokus ligger nu, säger han till Viasat.

Kortfattad om Arsenal-ryktena

Anfallarens säsong har innehållit åtta mål i de olika turneringarna med Real Sociedad varav fyra i La Liga. Fjolåret innehöll hela 17 mål i spanska ligan.

– Det är svårt att sätta ord på det. Jag har inte kommit upp på den nivå jag vill vara på. Det är långt kvar på säsongen. Det finns mycket tid kvar att förbättra sig på.

I slutet av transferfönstret i januari spekulerades det i en stortransfer för Isak till Arsenal. När han dessutom dök upp på bilder, på shopping i London, blev det nya rubriker.

Hur mycket har spekulationerna påverkat dig?