Underläge och kvarten kvar att spela.

Då kom Richard Yarsuvat in – och gav Gais segern i derbyt mot Örgryte.

Richard Yarsuvat jublar efter ha avgjort derbyt mot Örgryte.

Drygt 7 800 åskådare hittade till Originalderbyt mellan Gais och Örgryte på onsdagen – och de bjöd på en härlig inramning såväl inför som under match.

Gladast på läktarna var Öis-fansen, åtminstone efter en kvart då Ajdin Zeljkovic gav Sällskapet ledningen från straffpunkten, en straffsituation som uppstod då Gais målvakt Mathias Karlsson sparkade omkull Öis Elias Gustafson.

Öis fick i slutet av halvleken dessutom ett mål bortdömt för offside.

Mycket Öis i första, i andra tog Gais över.

Succéinhopp från Yarsuvat

Men trots chanser var ställningen fortfarande 1–0 till Öis med 13 minuter kvar av ordinarie tid. Då kom Richard Yarsuvat in för Gais – drygt 30 sekunder senare kvitterade 29-åringen, hans första strut för säsongen.

I 90:e minuten klippte han till igen, avslutet styrdes via en Öis-försvarare och in i mål.

2–1 Gais, som alltså vände och vann derbyt, trots ribbträff av Öis i slutsekunderna.

Gais är elva i tabellen med 27 poäng, två placeringar och en poäng bakom Öis.

Nästan 8 000 fanns på plats under derbyt.