Leeds mardröm – två insläppta och rött första halvtimmen

Publicerad 2022-05-08

Leeds spelar för sin Premier League-överlevnad.

Då släppte man två mål på tio minuter mot Arsenal och sen tog Luke Ayling ett direkt rött kort.

– Den kraften, den farten – det kan sluta hur illa som helst, säger Jonas Olsson i Viasat.

Arsenal FC

Leeds är tillsammans med Burnley och Everton indragna i kampen för att undvika den sista nedflyttningsplatsen.

Och Leeds gör det inte enkelt för sig där.

Redan efter fem minuter borta mot Arsenal bjöd målvakt Illan Meslier på 1–0 när han tog för lång tid på sig efter en hemåtpass och Eddie Nketiah kunde rusa fram och stöta in bollen.

– Naivt och onödigt, konstaterade Viaplays expert Jonas Olsson.

Fem minuter senare gjorde samma Nketiah även tvåan och kanske var det frustrationen över inledningen som fick Luke Ayling att helt tappa omdömet efter 27 minuter.

Vid kortlinjen flög han in med två sträckta sulor mot Gabriel Martinelli och efter VAR-granskning fick han syna ett rött kort.

Everton klättrade förbi

– Det här kan inte bli annat än rött, säger Martin Åslund.

Allt talade för att Arsenal skulle rinna iväg ytterligare i andra. Efter en timme hade man 16–0 i avslut. Fem minuter senare reducerade Leeds på en hörna genom Diego Llorente.

Närmare kom dock inte Leeds.

Och som inte det vore nog så lyckades Everton ta med sig alla tre poäng från bortamötet med Leicester som man vann med 2–1. Segern kom efter bland annat Vitalij Mykolenko stått för ett drömmål på volley och sedan Jordan Pickford gjort ytterligare en stormatch i målet.

Resultaten betyder att Everton är uppe över strecket med 35 poäng och en hängmatch tillgodo medan Burnely och Leeds står på 34 där Leeds just nu är på nedflyttningsplatsen.

Arsenals fjärde raka seger betyder att man har fyra poäng ner till Tottenham i kampen om topp fyra och en CL-plats.