Argentina studsade vidare till drömsemifinal

Uppdaterad 2019-07-03 | Publicerad 2019-06-29

Det blir en drömsemifinal mellan Argentina och Brasilien i Copa América. Det står klart sedan Argentina slagit ut Venezuela med 2–0 i kvarten.

En seger som bärgades på en undermålig gräsplan enligt storstjärnan Lionel Messi.

– Bollen var som en kanin, säger Barcelonaanfallaren.

Efter skakiga prestationer i gruppspelet var det ett stabilare Argentina som på fredagen gjorde sin plikt mot Venezuela. På Maracanã i Rio de Janeiro blev det 1–0 efter tio minuter. Lautaro Martínez hade sista foten på ett skott från Sergio Agüero, efter en hörna av Lionel Messi.

Det avsevärt mindre välmeriterade Venezuela gav sig dock inte lättvindigt, utan hade en del farligheter som hade kunnat innebära kvittering i andra halvlek. Först i 74:e minuten fick Argentina lite större marginaler, genom att Giovani Lo Celso fick in 2–0 efter en målvaktsretur från ett skott från Agüero.

”Studsade omkring överallt”

Messi då?

Även om han rent statistiskt skapade flest chanser av alla på planen så var det på nytt en landslagsprestation under nivån man vant sig vid att se honom på i Barcelonatröjan.

– Jag har inte min bästa Copa America, säger Messi enligt goal.com till den samlade mediakåren efter matchen.

Något han heller inte var nöjd med var kvaliteten på planerna hittills under mästerskapet.

– Ärligt talat, planerna har varit skamliga. Det är svårt att kontrollera bollen och transportera den. Bollen var som en kanin, studsade omkring överallt på den här planen. Allt vi kan göra är att anpassa oss. Men vi gjorde en bra match och kunde ta segern.

Mardrömsarenan

En seger som tar dem till en minst sagt högoktanig semifinaldrabbning, detta då värdnationen Brasilien tidigare slog ut Paraguay i den andra kvartsfinalen på Argentinas halva av slutspelsträdet.

Semifinalen mellan Sydamerikas två klassiska fotbollsgiganter spelas på arenan Mineirão i Belo Horizonte på tisdag.

En arena som inte väcker några vidare glada minnen för hemmalaget Brasilien. Det var just i Belo Horizonte som Brasilien förlorade med 1–7 i 2014 års VM-semifinal mot Tyskland.

Sergio Agüero, i mitten, var inblandad i båda Argentinas mål.