Spelarkuppen avslöjad – spreds över tusentals

USA:s världsmästare protesterade mot könsdiskriminering

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Stämningen var på topp när det amerikanska laget firade sitt VM-guld.

Bokstavligt talat.

I en ny protest mot det egna förbundet hade laget tryckt upp kopior av sin stämningsansökan som spreds över de hundratusentals åskådarna i publiken och åts upp (!) av spelarna.

USA:s världsmästare firades på onsdagen med en parad på New Yorks gator. Champagne flödade, hyllningsrop skallade och konfetti sprutade i sådan omfattning att bilder visar hur ett helt träd täcktes av vita pappersark.

Men det var inte vilka papper som helst.

Åt en bit av stämningen

Inför VM stämde det amerikanska fotbollslandslaget sitt eget förbund för könsdiskriminering. Totalt 28 spelare stod bakom stämningen, bland dem stjärnor som Carli Lloyd, Megan Rapinoe och Alex Morgan.

I samband med paraden hade laget nu tryckt upp kopior av stämningen som spreds som konfetti över publiken. På reservmålvakten Ashlyn Harris Instagram syns också hur 29-årige mittfältaren Allie Long äter en bit av stämningen samtidigt som Harris säger ”pay us bitch”.

Spelarna och publiken växelsjöng dessutom ”equal pay!” (lika lön) under parades gång och på bussen på väg till stadshuset turades ett antal spelare om att hålla upp en skylt med texten: ”Parades are cool. Equal Pay is cooler” (Parader är coola. Lika lön är coolare).

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.