Stark seger för Ljungby i toppmatchen mot Sölvesborg

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Det var två topplag som möttes i division 3 sydöstra Götaland i fotboll på lördagen. Och det slutade med seger för bortalaget Ljungby, som besegrade Sölvesborg med 2–1 (1–0) i tidiga seriefinalen.

Med fem omgångar kvar är Sölvesborg fortfarande i serieledning, på samma poäng som Ljungby. 0 poäng skiljer lagen åt.

– En tung förlust i en match där vi missar otroligt många klara målchanser samtidigt som vi bjuder Ljungby på två mål. Ljungby jobbade hårt och var bra i sina omställningar men vi får skylla oss själva när vi missar tio hundraprocentiga målchanser. Vi styr matchen direkt från start och har tre frilägen men istället för ledning åker vi på 0-1. I andra halvlek börjar vi bra men sedan blir en hemåt pass för kort och så 0-2. Ekenberg reducerar i 79e minuten och vi får till en bra forcering där vi skapar fyra, fem riktigt bra lägen men tyvärr var det en sådan dag där bollen inte ville in, kommenterade Sölvesborgs tränare Daniel Nilsson.

Ljungbys assisterande tränare Per-Åke Antonsson tyckte till om matchen:

– Ytterligare en match med ett härligt, stort laghjärta i. Startade något mer defensivt än tidigare matcher och hade okej kontroll på Sölvesborg. 0-1 kom då en av våra sylvassa kontringar lyckades tråckla in bollen ur snäv vinkel, och 0-2 kom tio minuter in i andra halvlek. Det såg då lite lugnare ut. När de sedan gjorde 1-2 och vi sedan fick två spelare i backlinjen skadade tog de över och pressade utan att lyckas överlista storspelande Morgan Hellman i målet.

Målgörare för Ljungby var Adis Hodzic och Ivan Ndiike, medan Sölvesborgs enda mål gjordes av Marcus Ekenberg.

Sölvesborg tar sig an Lagan i nästa match borta lördag 5 september 15.00. Ljungby möter Växjö Norra hemma fredag 4 september 19.00.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.