Publicerad 2020-08-08

Loreta Kullashi blev tvåmålsskytt när Eskilstuna slog Växjö.

Men det var inte hennes två mål som låg bakom segern.

Det var två tavlor i Växjös försvar.

Hemmalaget Eskilstuna hade ett drömläge att ta ledningen direkt i matchen mot Växjö. Efter bara sju minuters spel drog Julia Tunturi till med ett stenhårt skott som Växjömålvakten Katie Fraine inte lyckades hålla och Loreta Kullashi hade ett kanonläge att stöta in returen men Växjöförsvaret lyckades avvärja läget.

Kullashi skulle senare få chans att revanschera sig då hon i den 22:a matchminuten återigen var framme på en retur efter att själv spelat fram Fanny Andersson. Fraine stod även den här gången för en fin räddning men släppte retur på Anderssons skott och nu missade inte Kullashi, som stänkte in 1–0 för hemmalaget.

Dubbla försvarstavlor

Fram till 1–0 målet såg Växjös försvarsspel stabilt ut. Men efter 30 minuter var det allt annat än stabilt. En lång utspark från Esklistunas målvakt Cosette Jolee Morche landade hos Växjös Maria Möller Thomsen som hade en enkel nick hem till målvakten men passningen blev för lös. Samtidigt tvekade Växjömålvakten Fraine som istället för att rusa mot bollen, backade in i straffområdet där hon passivt såg på när Felicia Rogic stötte fram och snodde bollen. Rogic fick sedan på flippermanér förbi bollen mellan benen på Växjömålvakten och kunde sedan enkelt rulla in bollen för 2–0 till Eskilstuna.

Försvarshaveriet fortsatte kort därefter när Eskilstuna-anfalleren Kullashi fick oceaner med tid att sikta in sig innan hon gjorde 3–0 i 38:e minuten. Kullashi sköt ett skott som via en försvarare letade sig in i nätmaskorna bakom Fraine som trots flera fina räddningar, ändå hade en tuff eftermiddag i den gassande Eskilstunasolen.

Firma Kullashi/Andersson fortsatte sedan hota Växjöförsvaret med bra löpningar och fint kombinationsspel, men 3–0 stod sig och blev slutresultatet. Eskilstuna vände därmed på den negativa trenden efter två förluster och hakar på i jakten på seriens giganter Göteborg och Rosengård.