Uppgifter: ”Spelarna vill stoppa Griezmannvärvning”

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

När Atlético Madrid-stjärnan Antoine Griezmann i veckan annonserade att han lämnar huvudstaden så kopplades han direkt ihop med ligakonkurrenten Barcelona.

Nu uppges Barcelonaspelarna kliva in med ett veto – mot värvningen.

Det är Barcelonabaserade Sport som skriver att spelartruppen valt att lämna in ett veto mot en värvning av fransmannen. För att förstå anledningen till detta behöver man backa bandet till i somras.

Det var i somras som rykteskarusellen gick varm av spekulationerna kring huruvida Antoine Griezmann skulle välja att lämna Atlético för just Barcelona.

Griezmann själv gjorde inget för att lugna ned snacket direkt.

I en tv-sänd dokumentärfilm, producerad av Barcelonamittbacken Gerard Piques egna mediebolag, valde Griezmann att annonsera sitt beslut.

Ett beslut som, efter en 45 minuter lång transportsträcka med klippscener med både Fortnite-spelande och hästridning, visade sig vara att stanna.

”Inte värdig”

Enligt Sport ska denna katt-och-råtta lek med Barcelonas intresse ha tagits emot negativt av Barcelonaspelarna, som tidigare med öppna armar hade välkomnat fransmannen.

Truppen ser det som en brist på respekt mot dem och klubben, och att han därmed inte är värdig att bära den blåröda tröjan.

Griezmann ska dessutom enligt flera spanska medier ha planerat att annonsera även denna sommars beslut via en förinspelad dokumentärfilm. Atlético Madrid ska dock ha stoppat filmen – och därigenom det lite mer ”blygsamma” offentliggörandet tidigare i veckan.

Om Barcelonaledningen skulle välja att gå emot sin trupps vilja skulle de behöva hosta upp motsvarande 1,25 miljarder kronor för Griezmanns tjänster. Detta då den summan uppges vara anfallaren och VM-guldmedaljörens utköpsklausul.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.