Största segern i klassikermötet – någonsin

Holland besegrade Tyskland i Nations League

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PIROSCHKA / X06750

FOTBOLL

Holländsk landslagsfotboll har några mörka år bakom sig.

På lördagen besegrades Tyskland i gruppspelet av Nations League.

3–0 är den största segern för Holland mot antagonisten någonsin.

Det var två sargade landslag som dök upp på Johan Cruijff Arena i Amsterdam under lördagen.

Tyskland slutade sist i sin VM-grupp i somras, ett praktfiasko med tanke på att landet var regerande mästare. Holland lyckades å sin sida inte ens kvalificera sig till turneringen.

Förbundskapten Jogi Löw fick utstå mycket kritik efter sommarens haveri. Tidigare i veckan påtalade dessutom forne landslagsspelaren Michael Ballack att han tyckte det var ett felaktigt beslut att förlänga Löws kontrakt.

Det lär inte bli en enklare vardag för den tyske förbundskaptenen efter mötet med Holland.

– Det handlar inte enbart om att förvalta sina lägen, säger Jogi Löw på presskonferensen efter 0–3-förlusten.

– Vi spelar helt okej fram tills vi släpper in det första målet och tar inte vara på våra chanser. De senaste resultaten har lett till bristan självförtroende hos oss. Varför vi inte gör mål? Det är svårt att svara på.

Van Dijk med ledningsmålet

Världens dyraste mittback, Virgil van Dijk, spräckte nollan en halvtimme in när han påpassligt drog in en retur bakom Manuel Neuer.

Manchester City-stjärnan Leroy Sané fick hoppa in i den 57:e minuten och hade bland annat ett avslut som gick tätt utanför stolpen. Den här dagen var det dock Liverpool-spelare, förutom Van Dijk även Georginio Wijnaldum, som hamnade i målprotokollet.

– En 1–0-förlust hade gått att acceptera men att klappa ihop som vi gjorde de sista tio minuterna är inte bra, säger Löw.

Först utökade Memphis Depay, till vardags i Lyon, till 2–0. Med endast ett fåtal minuter kvar fastställde sedan Wijnaldum slutresultatet till 3–0. Holland har aldrig vunnit med så stora siffror mot Tyskland, och det var den första segern mot antagonisten efter 2002.

Tyskland ligger nu sist i Nations League-gruppen som även inkluderar ledande Frankrike. Die Mannschaft riskerar därmed att åka ur A-ligan.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.