Dortmund bröt dyster svit

Publicerad 2017-12-12

Dortmund tog första segern i ligan sedan den 30 september. Inför mötet med Mainz fick Peter Bosz sparken efter 167 dagar som tränare och ersattes med österrikaren Peter Stöger. En förändring som gav resultat omgående. Seger med 2–0 efter mål av mittbacken Sokratis Papastathopoulos och mittfältaren Shinji Kagawa. Trepoängaren var lagets första på nio matcher.

Alexander Isak satt på Dortmunds bänk hela matchen. Robin Quaison spelade 67 minuter för Mainz.
För tredje matchen i rad spelade Leipzig utan Emil Forsberg och för fjärde gången på fem ligamatcher fick Bundesligatvåan lämna planen utan seger. Mötet med mittenlaget Wolfsburg slutade 1–1.
Paul Verhaegh gav Wolfsburg ledningen på straff och Marcel Halstenberg kvitterade för Leipzig. Liverpoollånet Divock Origi borde avgjort matchen för Wolfsburg men sköt över ribban från bara några meters avstånd.
Leipzig är sju poäng efter serieledaren Bayern München, som dessutom har en match mindre spelad.
Landslagsmittfältaren Albin Ekdal byttes in i den 36:e minuten när hans Hamburg låg under mot Eintracht Frankfurt med 1–2, vilket också blev slutresultatet.