Fick glädjebeskedet i duschen: ”Inte vågat tro”

Av: Fredrik Jönsson, Malin Wahlberg

Publicerad:

Målsuccé och skytteligaledning i Holland. 

Nu får Kristoffer Peterson göra debut i A-landslaget. 

– Det är en ny typ av glädje, säger 23-åringen. 

Kristoffer Peterson har öst in mål i Ederdevise för sitt Heracles. Anfallaren gjorde sitt åttonde mål i helgen och gick då upp i ensam skytteligaledning före Ado Den Haags Nasser El Khayati. 

Petersons succé har inte gått förbundskapten Janne Andersson förbi. När han presenterade landslagstruppen till Nations League-mötet mot Ryssland och träningsmatchen mot Slovakien fanns Petersson med. 

– Vad ska man säga? Det är en ny typ av glädje. Det är svårt att förklara varför man blir så glad. Man får flashbacks från resan man har gjort, man blir stolt och tacksam för att man blir uttagen, säger Peterson till Sportbladet. 

Vågade inte tro på det

23-åringen fick beskedet när han stod i duschen och Heracles assisterande tränare kom fram till honom.

– Han sa ”Congrats”. Jag fattade inte vad han menade, så jag bara: ”Vadå?”. Han bara: ”Har du inte hört? Du är med i landslaget.” Då frågade jag hur han visste det och då sa han till mig att kolla på mobilen. Då såg jag massa meddelande på min mobil och fattade att jag hade kommit med. Jag höll tummarna, men jag ville inte ha för höga förhoppningar eftersom jag inte ville besviken, säger han och fortsätter: 

– Jag har drömt om det hela livet. Men man har inte vågat tro på drömmen förrän de sista veckorna.

Peterson hoppas nu kunna imponera på Janne Andersson.

– Det ska bli väldigt kul och komma in och försöka dra lärdom från ledare och spelare i landslaget. Det ska även bli kul att få spela med duktiga spelare i landslaget. Sen vill man göra bra ifrån sig så man förbättrar möjligheten att få chansen framöver. Det är bara att gasa på, säger han. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.