Publicerad 2017-11-28

Fin form i Champions League - men en ny svag insats i Premier League.

Tottenham förlorade borta mot Leicester med 1–2.

– Vi är väldigt besvikna efter den här insatsen, säger managern Mauricio Pochettino till BBC.

Tottenham är klart för slutspel i Champions League. De senaste veckorna har Londonklubben imponerat i turneringen genom att besegra Borussia Dortmund och Real Madrid.

Men i Premier League går det tyngre för ”Spurs”. På tisdagskvällen föll Tottenham borta mot Leicester med 1–2. Det gör att laget endast har en vinst i ligan på de fem senaste matcherna.

– Vi spelade inte som vi brukar göra. Den första halvleken var dålig från vår sida och efter det var det svårt att komma tillbaka in i matchen, säger Tottenhams manager Mauricio Pochettino till BBC.

Två fina mål

Leicesters mål gjordes av Jamie Vardy och Riyad Mahrez.

Efter en knappt kvart sprang Vardy i djupled och drog till på volley vid ett inspel från Marc Albrighton. Det blev en perfekt lobb över målvakten Hugo Lloris.

Precis före halvtid fick Mahrez bollen på högerkanten, en bit in på offensiv planhalva. Han tog sig in i mitten och sköt in 2–0 i bortre krysset.

Efterlängtad comeback för Lamela

Harry Kane reducerade i den 79:e minuten efter fint spel från bortalaget. Erik Lamela, som inte hade spelat fotboll på tretton månader, assisterade till Kanes mål.

– Lamelas kvalitéer kommer att bli viktiga för oss i framtiden. Jag är glad att han fick spela 15 minuter, säger Pochettino.

Tottenham är femma i Premier League. Leicester är på nionde plats. ”Spurs” har förlorat fyra ligamatcher den här säsongen, det är lika många som under fjolårssäsongen.

– Vi ska aldrig hamna i en situation där vi ligger under med två mål. Det är inte bra nog, säger Dele Alli.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se