Zlatans nya vrålåk för 2,4 miljoner kr

”Blickarna riktades definitivt mot honom”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: CAVENDISH PRESS

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic brukar ta Volvon till Manchester Uniteds träningar.

Inte på fredagen.

Då dök svensken upp i ett nytt vrålåk – för 2,4 miljoner kronor.

Zlatan Ibrahimovic har länge haft ett stort bilintresse.

Redan för 18 år sedan avslöjade svensken sin drömbil då han i den numera klassiska dokumentären ”Blådårar 2” sa att han ska köpa en Lamborghini Diablo.

– Och så ska det stå på registreringsskylten: Toys, leksak … på engelska, sa Zlatan.

Den bilen saknas alltjämt i garaget. Däremot har Ibrahimovic efter sin långa och framgångsrika proffskarriär kunnat kosta på sig ett dussintal lyxbilar, däribland en Ferrari Laferrari till ett värde av tolv miljoner kronor som han enligt uppgift ska ha betalat kontant.

Därtill har han på senare år haft ett samarbete med Volvo.

Kostar 2,4 miljoner

Det är också i en Volvo som 36-åringen vanligtvis tar sig till och från Manchester Uniteds träningsanläggning Carrington. Men på fredagen fångades han på bild när han anlände i en helt ny kärra – nämligen en Porsche 911 som enligt engelska tidningen Daily Mail kostar omkring 2,4 miljoner kronor.

”Det kanske inte gnistrar om Zlatan Ibrahimovic på fotbollsplanen för tillfället men blickarna riktades definitivt mot honom när han på fredagseftermiddagen anlände till klubbens träning”, skriver Daily Mail.

”Kör som en dåre”

Det här är inte den första Porschen 911 som Ibrahimovic äger. Han köpte en 911 turbo under sina första proffsår i Ajax och har tidigare avslöjat att han ”körde som en dåre”.

”Jag kör alltid som en dåre. Jag har bränt i trehundratjugofem i min Porsche och dundrat ifrån snuten. Jag har gjort så många vansinnigheter att jag knappt vill tänka på det”, berättade Zlatan i sin bok.

I dag, lördag, ställs Manchester United mot Liverpool i ett riktigt stormöte. Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i träning, men är inte redo för match.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.