Hånades på planen av instormande fans

Publicerad 2016-05-17

Marcus Olsson mitt i kaoset

Det satt långt inne – men Hull höll undan och är klart för playoff-final till Premier League.

Men mötet med Derby avslutades med tråkiga scener där firande hemmafans stormade planen och hotfullt konfronterade bortalaget.

Med 3–0 i bagaget var det inte många som trodde att Hull skulle ha några större besvär att säkra en plats i playoff-finalen på Wembley den 28 maj.

Men Derby County hade långt ifrån givit upp.

Redan i den sjunde minuten rivstartade bortalaget med att sätta 0–1 på Kingston Communications Stadium. Detta efter att Johnny Russel först nickat bollen på en försvarare och sedan rakat in sin egen retur från nära håll.

Olsson bakom andra målet

Och halvtimmen senare small det igen. Marcus Olsson spelade från start som vänsterback i Derby och var minst sagt delaktig i 0–2-målet.

Svensken kom runt på kanten och slog in ett hårt inlägg där bollen via Hull-försvararen Curtis Davies hamnade hos lagkamraten Andrew Robertson som råkade skjuta in den i eget mål inför en chockad hemmapublik.

Närmare än så kom dock inte Derby. Hull tog sig samman och kunde desto mer kontrollerat spela av matchen i andra halvlek.

Invaderade planen

Direkt efter slutsignalen stormades planen av segerfirande fans, men det var inte alla som kunde sköta sig.

På tv-bilderna syntes hur ett fåtal supportrar hotfullt närmade sig och hånade Derby-spelare, bland annat mittbacken Richard Keogh.

Slutresultatet 0–2 innebär att Hull är vidare med totalt 3–2. Laget ställs därmed mot Sheffield Wednesday, som slog ut Brighton i går, i playoff-finalen.

Se mer klipp och höjdpunkter på Viasatsport.se.