”En fantastisk match – Han gjorde inte ett fel”

Publicerad 2016-05-19

Eriksson får stöd av engelske domaren

På planen var Liverpool-spelarna frustrerade och efter matchen beklagade sig Jürgen Klopp över domsluten.

Men Graham Poll rider ut till försvar för Jonas Eriksson.

”Det var en fantastisk match av Eriksson”, skriver den tidigare Fifa-domaren hos Daily Mail.

Graham Poll är tidigare domare.

Jonas Eriksson och hans domarteam hade en händelsefull kväll i Basel när Sevilla vann 3-1 mot Liverpool och säkrade sin tredje raka Europa League-titel.

Liverpool-spelarna ropade efter tre straff tre gånger under finalen efter tre olika hands-situationer i straffområdet.

Klopp missnöjd

I den 70:e minuten var Liverpool förgrymmade igen när Coke satte 3-1-målet för Sevilla. Erikssons assisterande domare viftade för offside, men eftersom bollen gick via Liverpoolspelare var det ingen offside på Sevillaspelaren, och Eriksson rättade sin assisterande och tog ett korrekt beslut.

Även Klopp var missnöjd med Eriksson efter matchen.

– Det var fyra uppenbart avgörande beslut och alla var mot oss i en final. Jag har spelat många finaler och aldrig fått ett dåligt domslut med mig. Jag hoppades att det skulle ändras i dag men det gjorde inte det. Två straffar och ett mål som vi inte fick men ett mål de fick, sade Liverpool-tränaren Jürgen Klopp efter matchen.

”Gjorde rätt”

Men tidigare Fifa-domaren Graham Poll, i dag krönikör hos Daily Mail, viftar bort all domarkritik.

”Liverpool griper efter halmstrån om de ska skylla på Jonas Eriksson. Den svenske domaren gjorde rätt som viftade bort samtliga tre hands-situationer i första halvleken. Cokes kontroversiella tredje mål – som Liverpool hävdade var offside – kröntes med att Eriksson helt korrekt rättade sin assisterande domare”, skriver Poll.

Utöver två VM har Poll själv också dömt en Uefa-cupfinal och han menar att Erikssons insats var felfri.

”Det var en fantastisk match av Eriksson och hans svenska domarteam”, skriver Poll.