Seger för Guardiola i ligapremiären

Publicerad 2016-08-13

Självmål frälste Manchester City mot Sunderland

Pep Guardiola fick bästa möjliga start på tränarjobbet i Manchester City.

Hemma på Ethiad Stadium besegrade laget Sunderland med 2-1 efter att Paddy McNair gjort självmål i slutskedet.

– Ibland har man tur, säger Guardiola enligt BBC Sport.

Pep Guardiola tog över Manchester City efter Manuel Pellegrini i somras.

När det väl var dags för Premier League-premiär mot Sunderland hemma på Ethiad Stadium under lördagen blev det succé direkt. Redan efter tre minuter gick Raheem Sterling ner i straffområdet och Kun Aguero kunde placera in ledningsmålet.

Nyförvärvet blev syndabock

David Moyes Sunderland, med svensken Joel Asoro på bänken, var inte helt ofarliga trots långa stunder utan bollinnehav.

Jermaine Defoe kvitterade med 20 minuter kvar av matchen – men det var en Sunderlandspelare som skulle få huvudrollen i slutskedet.

Med tre minuter kvar slog Jesus Navas in ett stenhårt inlägg i straffområdet och på bortre stolpen fanns Sunderlands nyförvärv Paddy McNair som oturligt nickade in bollen i eget mål.

Manchester City höll resultatet matchen ut och Pep Guardiola tog tre poäng i sin första ligamatch som tränare i klubben.

– Första matchen är alltid svår, väldigt svår. Vi pratade om vad vi behövde göra och vi gjorde det. Nyförvärven var fantastiska. De spelade som ett lag. säger Guardiola.