Efter tavlorna – AIK petar Örlund

Av: Daniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Tjernström också på bänken

AIK petar förstemålvakten Daniel Örlund till kvällens match mot Halmstad. Efter en vår fylld av tavlor får nu Nicklas Bergh stå istället.

När Rikard Norling tog över som huvudtränare i AIK valde han att säga tack och hej till rutinerade Håkan Svensson till fördel för Daniel Örlund. Den då 24-årige burväktaren tackade för förtroendet med stabilt spel som gjorde att han till och med nämndes i landslagsdiskussionerna. 2005 och 2006 var framgångsrika år för både AIK och Örlund.

Förra året gick det tyngre med ett par misstag som stod AIK dyrt. Inte minst i derbyt mot Djurgården då han släppte in ett långskott från Daniel Sjölund.

Örlund har dock hela tiden varit given som förstemålvakt. Så också hittills den här säsongen trots flera tveksamma ingripanden, framförallt mot Elfsborg och IFK Göteborg. Han har dock även hållit nollan i fyra matcher och räddat poäng till AIK i flera matcher. Senast mot Gefle höll han nollan igen, men får alltså ändå sitta på bänken ikväll mot Halmstad.

Istället för Örlund väljer AIK att satsa på, i allsvenska sammanhang, oprövade Nicklas Berg som inför den här säsongen återvände till AIK efter ett år i superettan med Enköping. I år har han stått en match i tävlingssammanhang, borta mot IFK Malmö i Svenska cupen där han höll nollan (2–0) till AIK.

Även lagkaptenen Daniel Tjernström får sitta på bänken mot Halmstad i kväll, Jorge Ortiz tar plats bredvid Dulee Johnson på innermittfältet. Däremot är Gabriel Özkan tillbaka i startelvan. Supertalangen har varit skadad en längre tid, men spelade 45 minuter i cupen.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.