Norlings mardröm fortsätter

Uppdaterad 2018-08-07 | Publicerad 2008-09-28

Ny poängförlust för AIK

Två månader – så länge sen var det AIK senast vann en match i allsvenskan. På söndagen blev det ny poängförlust mot Gefle på Råsunda.

AIK Fotboll

Den 28 juli besegrade AIK Ljungskile med 1-0. Sedan dess har laget spelat fem oavgjorda matcher och förlorat tre.

På Råsunda tog man ledningen i den 17:e minuten efter ett fint inlägg från Markus Jonsson på högerkanten som Iván Óbolo skarvade i mål. Efter målet såg spelarna ut att slappna av lite för mycket och Gefle avslutade halvleken bäst.

Efter paus kvitterade Gefle genom Hans Berggren som nickskarvade in en hörna i den 59:e minuten.

– Det är trist att vi tappar ledningen, det var ingen kanonmatch från vår sida. Det var länge sedan vi vann nu. Vi vill vinna, det spelar ingen större roll hur det ser ut, säger AIK-kaptenen Daniel Tjernström till PPV.

Under hösten har spekulationerna gått varma om AIK-tränaren Rikard Norling och hans eventuella avgång. De lär inte avta efter söndagens match.

För Gefle var det viktigt att åka hem med poäng med tanke på hur det ser ut i tabellbotten. Laget ligger fortfarande kvar på kvalplats men knappade in ett poäng på Ljungskile som nu är två poäng före. I nästa omgång möts just Gefle och Ljungskile på Strömvallen.

– Jag tycker vi är på gång nu. Det är bara att fortsätta kämpa på. Vi hade flera chanser i dag, men spelade lite för slarvigt, säger målskytten Hans Berggren till PPV.