Boxningslegendaren ska hjälpa Liverpool-fansen

Av: Erik Wallskog, TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Närmare 1 000 Liverpool-anhängare fick under torsdagen mardrömsbeskedet att deras flyg till Champions League-finalen ställts in.

Nu kan de vara på väg att få hjälp – av den tidigare tungviktsmästaren i boxning Vitalij Klytjko.

Det var under torsdagen som den brittiska researrangören World Choice Sport gick ut med beskedet att tre av deras flygplan till Kiev tvingats ställas in. Det på grund av att flygplatsen Boryspil International Airport helt enkelt inte kunnat ordna landningstider åt alla plan.

Runt 1 000 Liverpool-supportrar ser på grund av det ut att missa matchen trots att de har biljett.

”Lösa problemet”

Men nu ser det ut som situationen kan lösa sig för britterna. Liverpools borgmästare Jay Anderson ska föra samtal med Kievs dito, den tidigare boxningsvärldsmästaren i tungvikt, Vitalij Klytjko.

– Vi kommer försöka lösa problemet. Vårt huvuduppdrag som borgmästare är att göra människor glada. Vi har problem med 870 fans, vi kommer hitta en plan och de ska landa i Kiev. Det är ett misstag av resebolaget som bokade för sent. Just nu är flygplatsen i Kiev väldigt full, vi måste hitta en öppning, säger Klytjko enligt Sky sports.

På fredagens presskonferens inför matchen fick även Liverpools tränare Jurgen Klopp uttala om en de strandade supportrarna.

– Klubben jobbar så mycket de kan för att hitta en lösning på detta. Vi har inte så mycket tid, men vi försöker på alla sätt att lösa så att de ska kunna komma över till Kiev, säger han enligt The Independent.

Foto: SERGEI SUPINSKY / AFP
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.