Dubbla straffmål när England vände och vann

Publicerad 2020-10-11

90.000 stolar ekade tomma på Wembley när England gick förbi Belgien i Nations League-tabellen.

Både lagen gjorde varsitt mål på straff innan Mason Mount sköt segern till England.

Englands förbundskapten Gareth Southgate gjorde nio ändringar i startelvan från senaste matchen när Belgien gästade ett tomt Wembley Stadium i London. I den elvan hittade Southgate plats för Kyle Walker, Trent Alexander-Arnold och Keiran Trippier, alla tre, vanligtvis högerbackar i sina klubblag. Tur var väl kanske det, då de två sistnämnda låg bakom segermålet som gav England tre poäng i Nations League.

Belgien började matchen bäst och efter 15 minuter rev Eric Dier ner Romelu Lukaku i straffområdet. Lukaku tog själv hand om den efterföljande straffen. Jordan Pickford gick åt höger och Lukaku slog straffen åt andra hållet vilket innebar 1–0 för Belgien. Dessförinnan hade belgarna redan haft en boll i mål, men det blev bortdömt för offside.

Högerbackarna bakom segermålet

England skulle sedan kvittera i matchen och i straffsparkar. Jordan Henderson föll i en duell med Thomas Meunier och den tyske domaren blåste straff för England. En straff som Marcus Rashford satte i nät bakom den belgiske målvakten Simon Mignolet.

Englands segermål gjordes av Mason Mount med 25 minuter kvar att spela. Alexander-Arnold slog ett högt inlägg som skarvades ned av Trippier och sedan kunde Mount, via en belgisk försvarare, prickskjuta in 2–1 för England, som nu leder sin Nations League-grupp, en poäng före Belgien.