Experternas lag i nya Champions manager 2020–2021

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

På tisdag 20 oktober klockan 18.55 börjar en ny säsong av Champions League – och samtidigt drar Sportbladets populära managertävling Champions manager igång.

Vill du ha tips på vilka spelare du inte får missa i ditt drömlag?

Här är Sportbladets Kalle Karlsson och Frida Fagerlunds samt Viaplays Johanna Frisks lag.

Frida Fagerlunds lag

Kommentar: Fattades några kronor för att känna mig hundra procent tillfreds med mitt lag, men det är en början i alla fall! Förutom ett tydligt svenskmönster lyckades jag på något sätt snöa in på utlånade spelare. Det lilla man har sett av exempelvis Grujic den senaste månaden lovar mer, förhoppningsvis kan han få till det även i Porto. Kurt Zouma är en rätt underskattad mittback som dessutom gör en del poäng. Frontlinjen med Neymar, Benzema och Reus är givetvis detta lags absoluta Usp.

Kalle Karlssons lag

Kommentar: Nu gick visserligen Red Bull Leipzig bra i Champions League förra säsongen (det talar för att det blir svårt att upprepa bedriften), men jag tror ändå att de kan genomföra gruppspelet på ett bra sätt. Trent Alexander-Arnold får bli min poängmaskin i backlinjen, medan Ruben Dias är värvad för att stadga upp Manchester Citys försvar. På mittfältet fick det bli prisvärda spelare så att jag kunde få plats med Leo Messi och Lautaro Martinez där framme.

Johanna Frisk, expert i Viaplay

Foto: BILDBYRÅN

Kommentar: Jag har ju valt att rusta rejält mellan stolparna och slänger i Oblak där, sen har jag en stabil men kanske inte den mest stjärnsprakande backlinjen. Ett välkomponerat mittfält där Kante får hålla i taktpinnen. Längst fram har jag målsäkra Håland tillsammans med formstarka och briljanta Mane, Origi må kanske vara ett 4:e val just nu i Liverpool, men med tight matchande finns möjligheten att han kommer in och då brukar han kunna hitta målet.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.