Publicerad 2020-10-21

Regerande CL-mästarna storpresterade i första gruppspelsmatchen.

Bayern München körde över Atlético Madrid fullständigt och vann med 4–0.

Kingsley Coman gjorde allting rätt och blev tvåmålsskytt i matchen.

Det är bara några månader sedan Bayern München fick lyfta bucklan i Champions League. Av första gruppspelsmatchen att döma är de sugna på att försvara den. Atlético Madrid hade inte en chans på Allianz Arena, utan fick se sig besegrade med hela 4–0.

Kinglsey Coman låg bakom två av hemmalagets mål. Det första kom efter en fin passning från Joshua Kimmich som Coman skickligt styrde in i målet. Han gjorde även assist till matchens andra mål, när han själv blev omringad av tre Atléti-spelare och passade bollen tvärs över boxen. Där stod Leon Goretzka helt fri.

– Vi har ett väldigt bra lag, spelar väldigt bra tillsammans och jag hoppas att det kommer att fortsätta så, säger Coman på presskonferensen efter matchen.

Även Corentin Tolissos visade upp sig med ett riktigt drömmål. Efter en misslyckad frispark fångade han upp returen flera meter utanför straffområdet och med en fullträff sköt han bollen i krysset.

Bayerns tränare Hansi Flick var väldigt nöjd med lagets insats.

– Vi stod inför en svår uppgift och vi bemästrade den enkelt.

Mål bortdömt för offside

Bara en minut in i andra halvlek gick bollen i mål för Atlético men nyförvärvet Luis Suarez stod offside. Han fick vika sig undan för att bollen inte skulle träffa honom träffade nät. Under resten av matchen fick Suarez flera passningar mot sig i boxen, men i de flesta fall nådde han inte ens fram till bollen.

Diego Simeone erkände efter matchen att Bayern var det starkare laget i dag.

– Bayern var helt enkelt mer exakta än vi var idag, säger han.

Bayern München leder nu gruppen. Lokomotiv Moskva och Red Bull Salzburg spelade lika och delar på andraplatsen.