Kosovare Asllani om historiska målet: ”Det var ödet”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

GÖTEBORG. Kosovare Asllani blev nyligen historisk målskytt för Real Madrid.

Nu beskriver hon känslan och stolheten.

– Det var "meant to be".., säger anfallaren.

Kosovare Asllani lever sin dröm i Real Madrids nystartade damlag, som efter förra säsongen tog över det lag som tidigare hette CD Tacón. Det har blivit en historisk inledning. Första säsongen började visserligen med en tung förlust mot Barcelona, men efter det har laget både vunnit och fått sin första målskytt i den högsta damligan i spansk fotboll.

Det blev Kosovare Asllani, 31 år.

Den svenska anfallaren slog till 22 minuter in i klubbens andra ligamatch mot Valencia. Matchen slutade 1-1 och innebar att Real Madrid tog poäng och att "Kosse" blev noterad för lagets första ligamål.

Berättar om känslan

I samband med landslagets EM-kvalsamling i Göteborg berättar hon om känslan efter det historiska målet.

– Jag ska inte sticka under stol med att det var speciellt. Jag tänkte tankar inför också, även om man vi spela sitt spel kändes det nästan som att det var ödet, säger hon och fortsätter:

– Vi hade situationer där jag frispelade våra spelare, men det var som att de missade de chanserna. Det var konstiga situationer. Vi hade ett inspel där två spelare bara hade att peta in den, men de krockade. Så istället för att någon av dom gör det. För egen del kändes det speciellt.

Foto: pressinphoto / TT

Du skulle in i historieböckerna?

– Ja. Det var "meant to be"..., säger anfallaren.

Efter den oavgjorda matchen har Real Madrid vunnit sin första match, mot Rayo Vallecano. Även i den matchen blev Kosovare Asllani målskytt.

– Det känns så otroligt bra. Vi fick det tuffaste laget att möta i premiären (Barcelona), speciellt när vi inte hade haft några träningsmatcher. Det är skönt att vi tagit första trepoängaren och att man själv bidragit på den vägen, säger hon men är väl medveten om att avståndet till Barcelona är stort.

– Barca har haft sitt lag väldig länge och spelat ihop, så på det sättet påverkar det. De har även spelat CL-final så det är en bit upp. Det är det klart bästa laget i ligan. Det är en bit upp dit men jag hoppas att det inte tar alltför lång tid att störa dom.

Väcker frågetecken

Just nu är dock fokus på svenska landslaget och EM-kvalet. Lettland på torsdag och den viktiga seriefinalen mot Island nästa vecka.

Kosovare Asllani tränade inte med landslaget på Ullevi i Göteborg under tisdagen vilket väcker en del frågetecken, men hon siktar på spel.

– Jag körde återhämtning på gymmet, det var det min kropp behövde idag. Vi får se helt enkelt, vi tar en dag i taget. Men jag hoppas att jag kommer kunna träna i dagarna.

Hon vill inte svara rakt ut på om hon har någon form av skada.
– Även där har jag haft ett annat upplägg i veckan, men jag spelade i helgen. Men nu handlar det mest om vad som är bäst för mig för att jag ska kunna spela kommande matcher.

I övrigt tränade hela laget, med undantag för Stina Blackstenius som fortfarande inte fått klartecken att ansluta till truppen. Göteborgsanfallaren har haft förkylningssymptom och testats för covid-19.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.