Invånarna i Paris, Marseille, Lyon, Lille och Toulouse är i full ”lockdown” just nu.

Men pandemin var knappt påtaglig 35 mil där ifrån i Rennes.

Det märktes på läktaren i kvällens Champions League-match mot svensklaget Krasnodar.

Två av tre ”svenskryssar” var med från start när Krasnodar premiärspelade mot Rennes i Champions League.

Den tredje, Viktor Claesson, lämnades utanför truppen efter sena rapporter i ryska medier om en ljumskskada. Kristoffer Olsson drog på sig ett gult kort efter en kvart i den första halvleken och Marcus Berg var nära att göra mål liggandes i densamma. Bergs skott räddades av en försvarsfot och första halvlek slutade mållös.

Rennes tog ledningen på straff tio minuter in i andra halvlek efter att den ryske mittbacken Egor Sorokin kapat Rennes-anfallaren Martin Terrier. Krasnodar fastställde sedan slutresultatet, 1–1 genom Marcus Bergs anfallskollega Cristian Ramirez. Detta inför två till synes fulla läktare.

5000 personer på läktaren

Frankrike införde nyligen ett nytt utegångsförbud på kvällarna i nio olika städer. Beslutet som påverkar cirka 20 miljoner fransmän ska gälla i en månad mellan 21.00 på kvällen och 06.00 på morgonen. Men Rennes som ligger ungefär 35 mil ifrån påverkas inte av utegångsförbudet och det märktes på läktarna i kvällens match.

Eurosport France rapporterade under kvällen om 5000 personer på läktarna men dessa 5000 fanns i princip alla på den ena långsidan, samtidigt som de andra läktarna ekade tomma. På tv-bilderna kunde man se och höra hemma-supportrarna med neddragna munskydd fira vilt tillsammans vid Rennes mål.

– Ja, de har sina munskydd men jag vet inte riktigt hur vi ser på den här sociala distanseringen, sa Erik Niva i Viasats Champions Leaguestudio.

Den andra matchen i Grupp E, mellan Chelsea och Sevilla, slutade också oavgjort och därför står alla lag i gruppen nu på en poäng.